• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові дві лікарки видавали фіктивні довідки ухилянтам: їм повідомили про підозру

У Львові дві лікарки видавали фіктивні довідки ухилянтам: їм повідомили про підозру

У Львові дві лікарки видавали фіктивні довідки ухилянтам: їм повідомили про підозру

Лікарки вимагали у пацієнта 1 тис. доларів США за оформлення фіктивних медичних документів, завдяки яким можна отримання інвалідність та ухилитися від мобілізації

Правоохоронці повідомили про підозру двом лікаркам однієї лікарень Львова, їм інкримінують вимагання та одержання хабаря. За даними поліції, лікарки вимагали у пацієнта 1 тис. доларів за оформлення на стаціонарне лікування та фіктивні медичні документи, які чоловік міг би використати для отримання групи інвалідності та ухилитися від мобілізації до Збройних сил України. Про це 18 жовтня повідомили у прокуратурі Львівської області.

Лікарки організували схему отримання неправомірної вигоди від військовозобов’язаних. Для цього вони виготовляли фіктивну медичну документацію, на підставі яких медико-соціальна експертна комісія встановлювала ухилянтам групу інвалідності.З такими документами чоловіки могли безперешкодно перетнути кордон та ухилитися від служби в ЗСУ.

У поліції Львівської області зазначають, що підозрювані — лікарка-невропатолог та завідувачка приймально-діагностичного відділення однієї з медичних установ Львова.

Лікарки вимагали у пацієнта 1000 доларів США за перебування його на стаціонарному лікуванні та за оформлення медичних документів із внесеними у них неправдивими відомостями, які надалі чоловік міг використати для отримання групи інвалідності, ухилення від мобілізації до Збройних сил України та виїзду за межі держави.

17 жовтня правоохоронці затримали одну зі зловмисниць у службовому кабінеті під час одержання нею частини хабаря у сумі 300 доларів США.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні особи. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів, а також відсторонення їх від займаних посад.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності