• Головна
  • Україна
  • Львів’янка встановила рекорд за кількістю написаних щорічних радіодиктантів єдності

Львів’янка встановила рекорд за кількістю написаних щорічних радіодиктантів єдності

Львів’янка встановила рекорд за кількістю написаних щорічних радіодиктантів єдності

77-річна Христина Гоянюк жодного разу не пропустила радіодиктант з 2000 року

Львів’янка Христина Гоянюк встановила рекорд за кількістю написаних щорічних радіодиктантів єдності, які проводять щорічно з 2000 року. З того часу 77-річна жінка не пропустила жодного радіодиктанту. Про це повідомила очільниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Христина Гоянюк – лікарка-бактеріолог. У 2020 році львів’янка була єдиною у країні, хто написав диктант без жодної помилки.

“Христина Гоянюк не пропустила жодного [диктанту — Ред.] з 2000 року, з початку їх заснування. Каже, що навіть свого дня народження вона не чекає так, як радіодиктанту національної єдності. Її тексти за рівнем грамотності – одні з найкращих в країні. Вона готується до диктантів так, мов на захист докторської дисертації: перечитує нові правила правопису, переглядає словники, консультується з вчителями української мови”, — повідомила очільниця Національного реєстру рекордів України.

Нагадаємо, у п’ятницю, 27 жовтня, у День української писемності та мови відбувся Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2023. Текст диктанту опублікують на сайті Українського радіо 30 жовтня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності