• Головна
  • Україна
  • У п’ятницю, об 11.00, розпочнеться радіодиктант національної єдності

У п’ятницю, об 11.00, розпочнеться радіодиктант національної єдності

У п’ятницю, об 11.00, розпочнеться радіодиктант національної єдності

Перевірити свої знання рідної мови можна як в Україні, так і поза її межами

У п’ятницю, 27 жовтня, об 11:00 до Дня української писемності та мови розпочнеться радіодиктант національної єдності.

Дивитися відео прямої трансляції Радіодиктанту можна на YouTube-каналі Українського Радіо. Пряма трансляція також доступна на таких ресурсах: на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура; наживо в ефірі телеканалу Суспільне Культура, а також на сайті Суспільне Культура; на Facebook-сторінках Суспільного.

Вперше ця акція відбулася 2000 року з ініціативи Українського радіо. Як повідомляє Суспільний мовник, цього року читатиметься текст української поетеси та перекладачки Катерини Калитко у виконанні Олексія Гнатковського – актора театру та кіно, виконавця однієї з головних ролей у фільмі «Довбуш». Фахову експертну роботу над радіодиктантом традиційно провела мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Перевірити свої знання можна як в Україні, так і поза її межами.

Свої роботи на перевірку учасники заходу можуть надіслати поштою або на e-mail:

  • паперові листи приймають на адресу Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26; важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 29 жовтня.
  • сфотографований або відсканований текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) надсилати на адресу [email protected]; листи приймаються до 11:00 30 жовтня.

Самостійно перевірити свою роботу можна буде 30 жовтня, коли текст диктанту буде опублікований на сайті Українського радіо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності