• Головна
  • Україна
  • Жодна людина не написала Радіодиктант національної єдності без помилок

Жодна людина не написала Радіодиктант національної єдності без помилок

Жодна людина не написала Радіодиктант національної єдності без помилок

Однієї помилки припустились пʼятеро людей

Цьогоріч жодна людина не написала Радіодиктант національної єдності без помилок. Тож нагороджуватимуть учасників, які зробили одну чи дві помилки.

Про це пише «Суспільне».

Однієї помилки припустились пʼятеро людей, а двох — 15. Одну помилку за диктант мають дві переможниці попередніх років — це Галина Шура й Христина Гоянюк. Також серед переможців є й школярі.

Загалом на перевірку диктанту надійшло понад 30 тисяч електронних листів і майже 10 тисяч паперових. На перевірку також відправили п’ять робіт, написаних шрифтом Брайля.

Тексти радіодиктанту надсилали на перевірку з усієї України, включно з тимчасово окупованими територіями. Десятки листів «Українське Радіо» отримало з Польщі, Португалії, Великої Британії, Нідерландів, Грузії, Лаосу, Ізраїлю, Об’єднаних Арабських Еміратів, Канади й США.

Листи перевіряли представники вчительської спільноти EdCamp Ukraine. Крім того, деякі листи, які надійшли пізніше дедлайну, також перевірили, бо в більшості з них вказувалося про відсутність електропостачання.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності — традиційна щорічна акція, присвячена українській мові, яка проходить з 2000 року.

Нагадаємо, радіодиктант пройшов 9 листопада, у День української писемності та мови. Авторка цьогорічного тексту — українська письменниця й режисерка Ірина Цілик, читатиме його народна артистка Ада Роговцева.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності