• Головна
  • Україна
  • Експрем’єр-міністра Азарова підозрюють у держзраді: публікував в соцмережах антиукраїнські тексти

Експрем’єр-міністра Азарова підозрюють у держзраді: публікував в соцмережах антиукраїнські тексти

Експрем’єр-міністра Азарова підозрюють у держзраді: публікував в соцмережах антиукраїнські тексти

Адміністрування соцмереж здійснювали дві помічниці Азарова. Одна з них - є чинною державною службовицею та обіймає посаду начальника організаційного відділу в столичній райдержадміністрації

Колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову та двом його помічницям – громадянкам України - повідомили про підозру. Про це повідомляють на сторінці Офісу генерального прокурора

Їм інкримінують публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 436-2 КК України). Азарову окрім цього також інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Колишній прем’єр-міністр України, перебуваючи на території Росії, створив Теlegram- канал. “Там розміщував публікації пропагандистського характеру з наративами Кремля, які формують у суспільстві антиукраїнські настрої. Матеріали спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України”, - йдеться у повідомленні.

У ході документування злочинної діяльності ексвисокопосадовця правоохоронці встановили, що адміністрування Теlegram-каналу за його вказівкою здійснювали дві його помічниці.

Одна з них - є чинною державною службовицею та наразі обіймає посаду начальника організаційного відділу в столичній райдержадміністрації. Інша - колишня співробітниця цієї ж РДА, яка на даний час виїхала на територію РФ.

Спільниці разом координували інформаційну пропагандистську діяльність експрем’єр-міністра у Теlegram-каналі, а також на його сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі та російських ЗМІ. Організовували його інтервʼю та коментарі російським ЗМІ.

Підтримуючи активні зв'язки з експрем’єр-міністром та його оточенням, жінки сприяли у проведенні інформаційно-підривної діяльності, яка координується представниками російських спецслужб та спрямована на дискредитацію чинної влади на міжнародній арені. Вони не припинили допомагати Росії навіть після повномасштабного вторгнення.

Проведені судові психолого-лінгвістичні експертизи опублікованих матеріалів повністю підтверджують факти протиправної діяльності підозрюваних.Чинній посадовиці РДА повідомили про підозру особисто у м. Києві. Колишньому прем’єр-міністру України та іншій його поплічниці – заочно, у зв’язку з їх перебуванням у Росїії. Наразі вирішують питання про обрання посадовиці запобіжного заходу.

Окрім того, встановлено, що викрита чиновниця з Києва є керівником одного із підрозділів “Фонду гуманітарної підтримки”, створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського “Комітету спасіння України”. Через ці установи фігурантка регулярно отримувала оплату за свої послуги, повідомляє Служба безпеки України.

Під час обшуків у жінки виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які вона використовувала для спілкування з прем’єром-втікачем, його московською помічницею та російськими пропагандистами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності