• Головна
  • Новини Львова
  • Львів’янина, який виступав проти української державності, засудили до 5,5 років позбавлення волі

Львів’янина, який виступав проти української державності, засудили до 5,5 років позбавлення волі

Львів’янина, який виступав проти української державності, засудили до 5,5 років позбавлення волі

Апеляційний суд Львова підтвердив законність вироку суду першої інстанції

Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу місцевого мешканця С. на вирок Сихівського районного суду м. Львова від 29 березня 2023 року, за яким його було засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Львів’янина звинуватили у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян), ч. 2 і 3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Як встановило слідство, з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України в обвинувачений С. почав умисно розповсюджувати у забороненій в Україні соціальній мережі матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднаного з розпалюванням національної ворожнечі.

Так, з ідеологічних міркувань він поширив публічний заклик щодо необхідності припинення існування України та створення на частині її території нової держави із назвою «Федеративна Республіка Україна», поєднаний із розпалюванням національно ворожнечі, вираженої у звинуваченнях України в репресивних методах та ідеології нацизму. Також поширював текстово-графічний матеріал, у якому зображено частину карти України з обрисами у вигляді свині, яку поїдає ведмідь, що ніби символізує російську федерацію. Підтримував у дописах анексію Криму.

Вироком Сихівського районного суду м. Львова львів’янина визнано винуватим та призначено йому остаточне покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Стягнуто на користь держави 16 898,30 грн судових витрат.

Не погоджуючись із вироком обвинувачений С. подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати вирок та призначити покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Прокурор заперечив доводи апелянта, оскільки призначене покарання є обґрунтованим та законним. Адже обвинувачений С. вчинив 14 епізодів кримінальних правопорушень щодо розпалювання ворожнечі, виправдовування агресії рф та в цілому зміни конституційного ладу.

Розглянувши всі аргументи, колегія суддів палати з розгляду кримінальних справ постановила: апеляційну скаргу залишити без задоволення, а вирок Сихівського районного суду м. Львова від 29 березня 2023 року відносно засудженого С. – залишити без змін.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності