• Головна
  • Україна
  • Вибухи на українських складах боєприпасів влаштували російські спецслужби - СБУ

Вибухи на українських складах боєприпасів влаштували російські спецслужби - СБУ

Вибухи на українських складах боєприпасів влаштували російські спецслужби - СБУ

2015 року вони організували підрив складу ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ в місті Сватове Луганської області

Служба безпеки України й Державне бюро розслідувань установили особи всього командного складу та головних співробітників однієї з найбільш засекречених російських спецслужб – сил спеціальних операцій збройних сил країни-агресора.

Серед них – чинний командувач генерал-майор Валерій Флюстіков і колишній охоронець президента РФ Володимира Путіна Олексій Дюмін, який 2014 року обіймав посаду командира підрозділу спецпризначення російського розвідувального управління, ідеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів їх і ще 25 представників сил спецоперацій ЗС РФ, а також їхніх пособників із-поміж бойовиків так званих “ЛНР” і “ДНР” повідомлено про підозру за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія). За даними слідства, кадрові співробітники російської спецслужби причетні до резонансних убивств і терактів на території України та Євросоюзу, зокрема до підриву військового об’єкта в Чехії.

Слідство встановило, що за вказівкою Кремля 2015 року представники цієї спецслужби організували підрив об’єднаного складу ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ в місті Сватове Луганської області. Для підриву арсеналу російські спецпризначенці застосували комплекс радіоелектронної боротьби “Леєр-3” з трьома дронами “Орлан-10”, ідеться в повідомленні. 29 жовтня 2015 року, за даними СБУ, це озброєння перемістили з тимчасово окупованого Донецька на передові позиції бойовиків “ЛДНР” у район міста Первомайськ Луганської області.

Звідти росіяни запустили дрони у напрямку складу ЗСУ у Сватовому, зазначено в повідомленні. Під час наближення до об’єкта російські безпілотники скинули на нього запалювальні гранати з парашутною системою. Унаслідок ворожого влучання на складах відбулася детонація всього запасу боєприпасів, які там зберігали, заявили в СБУ.

Також співробітники СБУ і ДБР у взаємодії з чеськими партнерами встановили причетність сил спецоперацій ЗС РФ до підриву складу з озброєнням у місті Врбетіце в Чехії 2014 року. Так Кремль намагався послабити оборонний потенціал східного флангу НАТО і розхитати внутрішньополітичну ситуацію в Центральній Європі, йдеться в повідомленні. задля послаблення бойового потенціалу української армії.”, – написала журналістка і волонтерка Ольга Решетілова. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності