• Головна
  • Україна
  • Гірничо-збагачувальний комбінат протягом шести років незаконно видобував корисні копалини на понад 157 млрд грн

Гірничо-збагачувальний комбінат протягом шести років незаконно видобував корисні копалини на понад 157 млрд грн

Фото: Генпрокуратура

Керівнику підприємства повідомили про підозру

22 вересня Офіс Генпрокурора повідомив про підозру голові гірничо-збагачувального комбінату. Підприємство належить до групи компаній, власником яких є народний депутат VII та VIII скликань.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Керівник разом з іншими службовими особами гірничо-збагачувального комбінату, налагодили незаконну схему з використання корисних копалин. Комбінат мав ліцензію на видобування лише залізної руди. Втім там незаконно видобували й інші корисні копалини, обробляли та реалізовували їх.

З 2015 по 2021 роки на комбінаті незаконно видобули понад 20 млн кубометрів корисних копалин – це приблизно 164 тисячі вагонів. Сума збитків — 157 мільярдів гривень. У Генпрокуратурі додають, що за ці кошти можна придбати щонайменше 4 нових комплекси Patriot.

Керівника комбінату обвинувачують у незаконному видобуванні корисних копалин та зловживанні повноваженнями, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 364-1 КК України). Наразі йому обирають запобіжний захід, а на майно хочуть накласти арешт з метою подальшого відшкодування збитків.

Також встановлюють інших осіб, які були причетні до цієї схеми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності