• Головна
  • Україна
  • Побачила на футболці насильника його ім'я: Нацполіція ідентифікувала російського ґвалтівника

Побачила на футболці насильника його ім'я: Нацполіція ідентифікувала російського ґвалтівника

Нацполіція ідентифікувала російського гвалтівника

Чоловік залякував потерпілих пострілами з пістолета

У Нацполіції повідомили російському військовому про підозру у зґвалтуванні двох жінок на Херсонщині. Йдеться про 26-річного лейтенанта Збройних сил Росії з Ленінградської області, який у період квітня-травня 2022 року перебував на тимчасово окупованих територіях Херсонської області та займав посаду "так званого" коменданта.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Російський офіцер займався перевіркою і допитами осіб, які знаходились на території громади. Під приводом проведення допитів заходив до цивільних громадян та забирав звідти дівчат.

За даними слідства, злочинець зайшов на територію домоволодінь місцевих жителів та, погрожуючи зброєю мешканцям будинків, викрав 14-річну та 18-річну дівчину.

Дівчат ґвалтівник вивозив за межі села або до місця свого тимчасового проживання, де застосовував до них фізичне насилля та погрожував вбивством їхніх рідних. Таким чином він їх залякував, щоб змусити проти їхньої волі вступити з ним у статевий акт.

Під час проведення слідчих дій одна із потерпілих повідомила, що побачила на футболці злочинця його прізвище та ім'я. Після цього слідчі використали цю інформацію, для того, щоб встановити персональні дані чоловіка. Нацполіція ідентифікувала злочинця та отримала його фотознімки, після чого слідчі надали їх для впізнання як потерпілим, так і свідкам вказаних злочинів.

Окупанту повідомили окупанту про підозру за порушення законів та звичаїв війни, поєднане з жорстоким поводженням до цивільного населення (частина перша стаття 438 Кримінального кодексу України).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності