• Головна
  • Україна
  • Що відомо про вбивцю та гвалтівника дівчинки з Прикарпаття: фото затриманого та відео зізнання

Що відомо про вбивцю та гвалтівника дівчинки з Прикарпаття: фото затриманого та відео зізнання

дівчинка та затриманий

Особу підозрюваного у вбивстві встановили із записів камер спостережень, він зізнався у вбивстві.

Поліція Івано-Франківської області затримали чоловіка, який вчора, 18 червня, убив та зґвалтував 9-річну Вероніку Богданюк із селища Кути Косівського району.

Про зникнення дівчинки стало відомо вчора, 18 червня, о 17:45. До поліції звернувся 40-річний батько Вероніки. Чоловік повідомив, що його 9-річна донька близько 15:00 години пішла до сестри, але так і не дійшла туди. Дівчинка зникла, її мобільний телефон був поза зоною досяжності.

Поліція розпочала пошуки та о 21:30 виявили тіло дитини з ознаками насильницької смерті в хащах на території селища. На березі річки Черемош. Неподалік знайшли й одяг дівчинки.

Поліцейські вилучили записи з камер відеоспостереження та встановили чоловіка, причетну до вчинення злочину. Це був 34-річний родич дитини.

За кілька годин підозрюваного, раніше засудженого за злочини проти статевої недоторканості та проти власності, затримали у Кутах.

Чоловік того дня приїхав у гості до свого двоюрідного брата – батька дівчинки. А коли Вероніка пішла до сестри, то рушив за нею.

Злочинець запропонував дитині скоротити дорогу і завів її у хащі. Там він зґвалтував і задушив дівчинку.

У соцмережах одразу почали з’являтися фото та інформація про затриманого.

Користувачка Світалана Безверхів опублікувала фото затриманого.

На сторінці поліції Івано-Франківської області опублікували відео з місця злочину. На ньому поліцейські оглядають місце злочину. Під деревом лежить одяг дівчинки.

Там же на відео є зізнання затриманого.

Поліцейські Прикарпаття оперативно затримали підозрюваного у вбивстві 9-річної дівчинкиУ скоєному чоловік зізнався. Коментує Роман Чекмарьов, начальник Управління карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області

Posted by Поліція Івано-Франківської області on Monday, June 19, 2023

Він розповідає: «Випивши другу бутилку пива, побачивши, що племінниця іде, я сказав братові, що я їду. Ідучи з нею по дорозі, я їй запропонував, йдемо не по дорозі, а йдемо попри річку. Звернувши до лугу, до кочів, я її повалив на землю і начав душить. Я її задушив та відтягнув в сторону. Зрозумівши, що накоїв, я втік».

У поліції також зазначають, що чоловік змусив дівчинку самостійно роздягнутися та зґвалтував її у неприродній спосіб.

Раніше чоловік вже був засуджений за зґвалтування та крадіжку. Крадіжку чоловік скоїв минулого року. І був засуджений до умовного терміну. Окрім того, 10 днів назад, чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронців за нанесення легких тілесних ушкоджень.

Зараз вирішують питання про оголошення фігуранту підозри у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 2, 10 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, у Львові поліцейські затримали зловмисника, який спричинив ножове поранення знайомому. Під час розпивання спиртних напоїв у господаря дому виник конфлікт з одним із гостей під час якого 38-річний львів’янин, ударив його ножем в черевну порожнину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності