• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала російського агента, який збирав інформацію про київські ТЕЦ

СБУ затримала російського агента, який збирав інформацію про київські ТЕЦ

СБУ затримала російського агента

Ворожий агент працював у страховій компанії

СБУ затримала агента РФ, який дізнавався інформацію про технічний стан атакованих агресором ТЕЦ у Києві та ділився нею із ворогом.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Контррозвідка СБУ провела спецоперацію на Київщині, у результаті якої затримано ще одного російського агента.

“Зловмисником виявився директор департаменту однієї із столичних страхових компаній, якого російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора”, - інформує СБУ.

Посадовець під прикриттям страхового бізнесу зустрічався із керівниками київських енергогенеруючих підприємств під приводом укладення договорів страхування. Бізнесмен насправді використовував тему страхування як привід, щоб дізнатися про наслідки російських ракетних влучань по українських об’єктах критичної інфраструктури.

Найбільше посадовця цікавили дані про масштаби пошкоджень та технічний стан інфраструктури у Києві. Інформацію агент окупанта надсилав через месенджер кадровому співробітнику російського генштабу.

Українська розвідка затримала російського агента за місцем його проживання в одному із селищ Київської області.

Під час обшуку у затриманого було виявлено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

Слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за другою частиною статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Розслідування для встановлення всіх обставин злочину досі триває. Згідно з кримінальним кодексом, підозрюваному загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності