СБУ затримала львів’янку, яка називала українських військових «нелюдами» та підтримувала РФ

СБУ затримала львів’янку, яка називала українських військових «нелюдами» та підтримувала РФ

Також львів’янка називала українську мову «хрюкомовою», а українців – свинями.

У Львові правоохоронці повідомили про підозру жінці, яка неодноразово негативно висловлювалася про українських військових, українців та українську мову. Тепер їй загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, львів’янка з червня 2022 року через власний акаунт у забороненій соцмережі «Вконтакте» поширювала дописи, в яких публічно виправдовувала злочини окупантів.

Жінка неодноразово розміщувала матеріали, де негативно висловлювалася про українських військових. Зокрема, називала їх «нелюдами» і звинувачувала у катуванні та вбивствах беззахисних людей.

Також у своїх публікаціях жінка нівелювала самобутність української нації. Зневажливо та презирливо відносилась до української мови, називала її «хрюкомовою», а українців – свинями.

Окрім того, у своїх постах підозрювана висвітлювала Росію як величну країну, перемога якої буде вшановуватися «найграндіознішим парадом».

У пресслужбі Управління СБ України у Львівській області додали, що жінка в соціальній мережі «дружила» переважно з громадянами РФ, учасниками збройної агресії та прихильниками Кремля. «Друзі» підтримували та співчували львів’янці, яка живе поміж «бандерівців».

Під час обшуків за місцем проживання зловмисниці, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Львів’янці повідомили про підозру. Їй інкримінують вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та виправдовування збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 161, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності