• Головна
  • Війна
  • Поліцейські-зрадники: міністр розповів, скільки правоохоронців перейшли на бік ворога

Поліцейські-зрадники: міністр розповів, скільки правоохоронців перейшли на бік ворога

Поліцейські-зрадники: міністр розповів, скільки правоохоронців перейшли на бік ворога

Всі вони встановлені поіменно

На початку повномасштабного вторгнення в Україні звільнили близько 3,5 тисяч поліцейських зі 130 тисяч особового складу. З них майже 250 перейшли на бік росіян.

Про це міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Так, серед звільнених були поліцейські, які залишились на тимчасово окупованих територіях, несанкціоновано покинули територію України або ж перейшли на бік противника.

«Ми зважали на те, що частина з цих людей виїхала у перший день [після початку війни — ред.] чи в перші два-три дні за кордон або на західну Україну несанкціоновано. Ми таких людей звільнили. Вони входять у ці 3,5 тисячі. Частина людей мала родичів тяжкохворих на цій території. Вони відмовилися виходити з цих територій. Частина з них написали рапорти на звільнення і були у той же ж день звільнені. І одиниці, які залишилися і співпрацювали з РФ», — сказав Клименко, додавши, що для 130 тисяч особового складу поліції – це мало.

За його словами, приблизно 250 колишніх поліцейських співпрацює з противником. Водночас міністр зауважив, що всі вони встановлені поіменно.

Також Клименко додав, що ці люди не обіймали керівних посад й перейшли на бік росіян, щоб отримати підвищення.

«Це нижчий рівень наших поліцейських, які захотіли стати трошки вище. Як правило, це люди, які не досягли в житті на той час жодних кар’єрних або професійних висот», — пояснив міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, після деокупації Криму Україна може притягнути до відповідальності близько 10 тисяч колаборантів, які співпрацювали з російською владою. Водночас тих, кого вважатимуть «жертвами» окупації, не каратимуть.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності