• Головна
  • Україна
  • СБУ вперше показала момент ураження Керченського мосту дронами власної розробки (відео)

СБУ вперше показала момент ураження Керченського мосту дронами власної розробки (відео)

СБУ вперше показала момент ураження Керченського мосту дронами власної розробки (відео)

Над розробкою дронів і їх виготовленням працює колектив СБУ, якому допомагають цивільні інженери та айтішники.

Морські дрони, які Україна застосовує у Чорному морі – це унікальна розробка СБУ.

Про це заявив Голова Служби безпеки України Василь Малюк в ексклюзивному коментарі CNN. А також розкрив деякі деталі резонансних спецоперацій Служби безпеки України

Морські надводні дрони, які успішно атакували Кримський міст, російський десантний корабель «Оленегорський горняк» і, а також танкер «SIG», є власною технічною розробкою СБУ.

«Морські надводні дрони – унікальна розробка СБУ. До цієї розробки не мають відношення жодні приватні компанії. Саме ці дрони атакували Кримський міст у липні 2023 року, окремі - «Оленегорский горняк» і нафтовий танкер «SIG»», - заявив Голова Служби безпеки України Василь Малюк.

Він додав, що над розробкою дронів і їх виготовленням працює колектив СБУ, якому допомагають цивільні інженери та айтішники.

«Виготовлення наших дронів здійснюється на одному з підземних виробництв на території України. Сьогодні в процесі розробки і реалізації в нас дуже багато різних цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю вам, це буде сюрпризом, особливо для наших ворогів»», – підкреслив Василь Малюк.

Розповідаючи детальніше про спецоперації, Голова СБУ відзначив, що саме Служба безпеки була автором відповідних оперативних задумів та подальшої їх успішної реалізації разом із Військово-морськими силами ЗСУ.

Також співробітники СБУ надали CNN ексклюзивні кадри враження опори Керченського мосту 17 липня цього року. На відео зафіксований удар по мосту з точки зору оператора морського дрона, а також момент вибуху з камер спостереження (дивитись з 00:55).

Репортаж CNN про роботу українських морських дронів

«Ми підходимо виважено до кожної спецоперації на морі. По суті, сім раз відміряємо і один раз відрізаємо. Але робимо це швидко і мобільно. Жалимо ворога прямо в серце», - зазначає керівник Служби безпеки.

Голова СБУ додав, що морські дрони, які пошкодили Кримський міст у липні 2023 року, за ініціативою особового складу були названі «SeaBaby», тобто «Морський малюк». Вони обладнані бойовою частиною 850 кг.

Для враження десантного корабля «Оленегорський горняк» і танкера «SIG» було використано два окремі надводні дрони, в кожному з яких було по 450 кілограмів бойової частини.

Василь Малюк закцентував на тому, що всі вражені спецслужбою цілі є цілком законними відповідно до українського законодавства і норм міжнародного права.

Також він зазначив, що західні партнери не беруть участі в проведенні цих спецоперацій, але активно переймають унікальний досвід СБУ.

Нагадаємо, 26 липня очільник Служби безпеки України Василь Малюк вперше офіційно визнав причетність українських спецслужб до руйнування Кримського мосту. Тоді він сказав: «Руйнування Кримського мосту — це одна з наших реалізацій».

Додамо, що 17 липня на Кримському мосту пролунали вибухи. Інформація про це з’явилася у соцмережах. За словами представника окупаційної влади Криму Сергія Аксьонова, тоді на Кримському мосту «сталася надзвичайна подія». LVIV.MEDIA зібрало тоді всю відому на ту мить інформацію про подію та загиблих.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності