• Головна
  • Україна
  • До Одеси прибула постійна координаторка ООН в Україні Деніз Браун: оглянула зруйнований собор (фото, відео)

До Одеси прибула постійна координаторка ООН в Україні Деніз Браун: оглянула зруйнований собор (фото, відео)

До Одеси прибула постійна координаторка ООН в Україні Деніз Браун: оглянула зруйнований собор (фото, відео)

Деніз Браун засудила те, що російські війська протягом останнього тижня майже щоночі обстрілювали Одесу, завдаючи шкоди цивільній інфраструктурі.

26 липня до Одеси прибула постійна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

Про це пишуть на сторінці Одеської міської ради.

Разом із мером Одеси Геннадієм Трухановим та головою військової адміністрації Олегом Кіпером вона оглянула Спасо-Преображенський собор, який пошкодила російська ракета 23 липня.

«Це ще одне явне порушення міжнародного гуманітарного права, де цивільні особи та цивільна інфраструктура, яка явно знищена, не є частиною війни. І такі будівлі, як цей об’єкт культурної спадщини, є ключовими для української ідентичності та культури», — сказала Браун, пише видання Odesa online.

За словами координаторки, собор — один з об’єктів, захищених ЮНЕСКО, тому він захищений Організацією Об’єднаних Націй.

«Раніше я говорила про справедливість і відповідальність, і важливо задокументувати ці атаки та наслідки цих атак, щоб притягнути до відповідальності», — додала Деніз Браун.

Нагадаємо, 23 липня прем'єр-міністрка Італії Джорджіа Мелоні заявила, що її країна готова долучитися до відбудови Спасо-Преображенського собору, який постраждав внаслідок ракетного удару окупаційних військ РФ. Внаслідок нічної атаки на Одесу пошкоджено 25 пам’яток архітектури. У ніч на 23 липня російський ворог поцілив балістичними ракетами по Одещині. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще 19 поранено, серед них 4 дітей. 11 дорослих та 3 дитини госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності