• Головна
  • Війна
  • «Взірвалась, та й взірвалась. На все воля Божа»: священники УПЦ МП прокоментували обстріл росіянами собору в Одесі

«Взірвалась, та й взірвалась. На все воля Божа»: священники УПЦ МП прокоментували обстріл росіянами собору в Одесі

«Взірвалась, та й взірвалась. На все воля Божа»: священники УПЦ МП прокоментували обстріл росіянами собору в Одесі

Також представники УПЦ МП звернулися до РПЦ та особисто патріарха Кирила

У Києво-Печерській Лаврі священники УПЦ МП прокоментували удар росіян по Спасо-Преображенському кафедральному собору в Одесі вночі 23 липня.

«Значить воля Господа Бога. Взірвалась та й взірвалась. Всі під Господом Богом ходимо. Я теж – туди-сюди та й вмру», - сказав один зі священників УПЦ МП.

Водночас інший священнослужитель заявив, що не бачив, що російські ракети зруйнували собор в Одесі.

«Не можу нічого сказати, треба молитися. Треба молитися, щоб Господь поміг, складна ситуація, щоб воно все швидше закінчилось», - сказав він.

Також священник зазначив, що атаку здійснили не росіяни, а «ворог роду людського», а на кого і як впали ракети і хто їх запустив – «одному Богу відомо».

Тоді як УПЦ МП офіційно звернулась до предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кирила та всіх членів Священного Синоду РПЦ.

Офіційне звернення у своєму Telegram-каналі опублікував протоієрей УПЦ МП Олександр Клименко.

«Прошу звернути увагу, що на Соборі Української Православної Церкви від 27.05.2022 р. було ухвалено рішення, що ми на чолі з нашим предстоятелем УПЦ виходимо повністю з Вашого підпорядкування. Не раз Ви, у своїх проповідях, говорите про єдність «Святої Русі», яку Ви своїм благословенням і справами повністю знищуєте. Прошу також Вас, звернути увагу на те, що саме особистим Вашим благословенням, воїнство РФ сьогодні чинить безчинство та відверту війну на суверенній території Української Держави. На мою думку, Ви забули про те, що, як і в Росії, і в Україні є (були) Ваші діти, яких Ви такими і вважаєте, і благословили тих, хто сьогодні їх вбиває», - заявив предстоятеля УПЦ, архієпископ Арцизький Віктор, повідомлення якого опублікував у своєму Telegram-каналі протоієрей УПЦ МП Олександр Клименко.

Так, у зверненні зазначається, що єпископи та священники Російської православної церкви освячують та благословляють танки та ракети, які бомблять мирні міста України.

«Благословенна» Вами ракета РФ прилетіла прямо в вівтар храму в свята святих, я зрозумів, що спільного з Вашими розуміннями в Української Православної Церкви нічого вже давно немає. Із-за особистих амбіцій Ви втратили Українську Православну Церкву та інші Церкви в країнах «святої Русі»! на смерть та вбивства!», - йдеться у повідомленні до патріарха Кирила.

Священники зазначили, що вимагають «відстати від нашої Церкви, від наших архієреїв та нашого Предстоятеля!»

«У нас на свій шлях, обраний Собором Української Православної Церкви. Щиро прошу Вас – зупиніться. Кожна ракета, яка сьогодні прилітає на територію України, сприймається її мешканцями як Ваше благословення своїм чадам», - йдеться у тексті заяви.

Нагадаємо, у ніч на 23 липня російський ворог поцілив балістичними ракетами по Одещині. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще 19 поранено, серед них 4 дітей. 11 дорослих та 3 дитини госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності