• Головна
  • Україна
  • Італія допоможе реставрувати собор в Одесі, у який влучила російська ракета

Італія допоможе реставрувати собор в Одесі, у який влучила російська ракета

Італія має унікальний і світі досвід реставрації

Прем'єр-міністрка Італії Джорджіа Мелоні заявила, що її країна готова долучитися до відбудови Спасо-Преображенського собору, який постраждав внаслідок ракетного удару окупаційних військ РФ.

Заяву Мелоні публікує пресслужба італійського уряду, повідомляє «Європейська правда».

«Атаки в Одесі, загибель невинних людей, руйнування Спасо-Преображенського собору глибоко засмучують нас», – зазначила італійська прем’єрка.

Вона підкреслила, що російські війська руйнують зерносховища, позбавляючи їжі мільйони людей, а також нищать «нашу європейську цивілізацію, її священні символи».

«Вільний народ не дозволить себе залякати, варварство не переможе. Італія з її унікальним у світі досвідом у реставрації готова долучитися до відбудови собору та інших скарбів культурної спадщини України», – наголосила Мелоні.

Нагадаємо, внаслідок нічної атаки на Одесу пошкоджено 25 пам’яток архітектури. У ніч на 23 липня російський ворог поцілив балістичними ракетами по Одещині. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще 19 поранено, серед них 4 дітей. 11 дорослих та 3 дитини госпіталізовано, інші лікуються амбулаторно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності