• Головна
  • Україна
  • Вивчення англійської мови для українців: держава оплачуватиме курси

Вивчення англійської мови для українців: держава оплачуватиме курси

Вивчення англійської мови для українців: держава оплачуватиме курси

Уряд зробить все, щоб кожен українець мав можливість говорити англійською

Держава в майбутньому оплачуватиме курси вивчення англійської мови через програму єПідтримка.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив 30 червня на засіданні уряду.

За його словами, англійська мова стане обов’язковою в усій системі освіти.

«До Верховної Ради вже подано президентський законопроєкт про англійську мову як мову міжнародного спілкування. Англійська мова стане обов’язковою в усій системі освіти. Держава оплачуватиме курси вивчення англійської мови через програму єПідтримка. Робитимемо все, щоб кожен українець мав можливість говорити англійською», — сказав очільник уряду.

Водночас міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що кожен українець зможе безкоштовно підвищити рівень володіння англійською.

«Держава оплачуватиме спеціальні курси. Залучатимемо англомовних волонтерів у школи, проводитимемо розмовні клуби. Також запустимо окремий портал з безоплатними уроками та курсами. Робитимемо все, щоб кожен українець розмовляв англійською», — заявив очільник Мінцифри.

Він додав, що держава підтримуватиме професійний розвиток освітян та бажання покращувати свої знання з англійської мови. Крім цього, зміниться державна служба — всі чиновники зобов’язані будуть говорити англійською.

Також міністр анонсував, що інформація та оголошення щодо транспорту дублюватимуться англійською. Зокрема, іноземцям відповідатимуть англійською, коли вони звертатимуться до довідкових служб на вокзалах, в аеропортах, річкових портах тощо.

«Володіння англійською мовою безпосередньо пов’язане з рівнем конкурентоспроможності та зарплатою на ринку праці для кожного громадянина. Продовжуємо створювати революційні проєкти та ухвалювати закони для розвитку людського капіталу», — зазначив Федоров.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про застосування англійської мови.

Натомість мовний омбудсмен Тарас Кремінь заявив, що звуження сфери застосування української мови є неприпустимим. Зокрема, це порушує Конституцію та рішення Конституційного Суду України.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності