• Головна
  • Україна
  • Кабмін змінить голову «Укроборонпрому»: колись працював на Львівському бронетанковому заводі - ЗМІ

Кабмін змінить голову «Укроборонпрому»: колись працював на Львівському бронетанковому заводі - ЗМІ

Кабмін змінить голову «Укроборонпрому»: колись працював на Львівському бронетанковому заводі - ЗМІ

31- річний Сметанін керівник харківського Заводу імені Малишева

Кабмін затвердив на посаді нового керівника державного концерну "Укроборонпром" Германа Сметаніна. Це рішення оприлюднять 26 червня, а набере чинності воно 28-го.

Про це пише Українська правда

31- річний Сметанін керівник харківського Заводу імені Малишева.

Сметанін після університету влаштувався на роботу в харківське КБ Морозова. І за кілька років інженер-конструктор встигає попрацювати на Львівському бронетанковому, директором з виробництва на заводі імені Малишева, потім у 28 років стає директором Харківського бронетанкового заводу, і ще через короткий час стає гендиректором одного з промислових гігантів – заводу ім. Малишева.

Сметаніну Зеленський поставив три головні задачі:

  • збільшити кількість виробництва всього озброєння;
  • почистити галузь від корупції;
  • довести до кінця реформу оборонки.

Станом на зараз утримання самого концерну без урахування виробництва обходиться у 450 мільйонів гривень на рік. Сметаніну поставлять задачу скоротити ці витрати, а відповідно штат управляючої структури, щонайменше на 20%.

Чинний глава УОП Юрій Гусєв провалив ракетну програму: «згідно з новими планами президенту Володимиру Зеленському було обіцяно, наприклад, що уже в травні 2023 року українські ракети "Сапсан" (експортна назва "Грім-2") будуть масово нищити російську військову інфраструктуру в глибині території РФ». 

За інформацією видання, Гусєв попросив президента перевести його на дипломатичну роботу в одну із країн Європи, з якими Україна має якраз тісні оборонні контакти, але поки що ствердної відповіді від президента Гусєв ще не отримував. 

«Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. Там завал. Є ще "дрон на 1000 кілометрів", але його ніхто не може знайти, де він і хто його випускає. А президент запитує: "Де ракети? Де дрони?"» - йдеться у публікації видання.

Нагадаємо, державне підприємство «Укроборонпром» разом із німецькою компанією Rheinmetall вироблятимуть танки і бойові машини піхоти. На заводі, який збудують на території України, обслуговуватимуть і ремонтуватимуть бронемашини, які вже є у Сил оборони України. Підприємство планує якнайшвидше налагодити виробництво бронетехніки, зокрема транспортних танків Fuchs.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності