• Головна
  • Війна
  • «Укроборонпром» презентував 120-мм міни: чим вони особливі

«Укроборонпром» презентував 120-мм міни: чим вони особливі

«Укроборонпром» презентував 120-мм міни: чим вони особливі

120-мм мінометна міна є найбільш затребуваним засобом ураження

Державний концерн «Укроборонпром» презентував перший продукт спільного виробництва з однією з країн-членів НАТО - 120-мм мінометні міни.

Про це повідомила речниця державного концерну «Укроборонпром» Наталія Сад.

120-мм мінометна міна є найбільш затребуваним засобом ураження. Вона вражає цілі з міномету на відстань до 7 кілометрів, радіус ураження — від 25 до 60 метрів, розліт осколків у радіусі до 250 метрів.

«Міну виготовляють за сучасними технологіями, це дозволяє, зокрема, сучасне обладнання від наших країн партнерів», - зазначила Наталія Сад.

«Чим вона відрізняється від 82-мм міни, яку ми вже анонсували, окрім калібру? Якщо 82-мм — це питомо український продукт, виготовлений на закордонних потужностях, то 120-мм міна — це спільний продукт. І ми, і наші партнери працювали над виготовленням цього снаряду спільно. Поява 120-мм міни є першим продуктом спільного виробництва з одним із членів НАТО. Збройні сили України зможуть отримати її дуже скоро», — повідомила речниця «Укроборонпрому» Наталія Сад.

Нагадаємо, у січні про підозру повідомили шістьом посадовцям одного з підприємств «Укроборонпрому» — їх підозрюють у закупівлі неякісних товарів для військових у березні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності