• Головна
  • Україна
  • ЗСУ отримали першу партію смертоносних мін українського виробництва

ЗСУ отримали першу партію смертоносних мін українського виробництва

Осколкові міни. Фото: «Укроборонпром»

Вони добре зарекомендували себе в бойових умовах

На озброєння ЗСУ передали першу партію артилерійських осколкових мін українського виробництва.

Про це 13 січня розповіла речниця «Укроборонпрому» Наталія Сад.

За її словами, вперше за всі роки незалежності Україна налагодила виготовлення власної 82-міліметрової осколкової міни. Таку українську ініціативу підтримали й наші країни-партнери. Виробництво боєприпасів розгорнули за кордоном, на іноземних потужностях. Це зробили для того, щоб убезпечити виробничий цикл і трудові колективи від загрози удару з боку РФ.

Українська міна призначена для ураження живої сили противника на відстані близько 4500 метрів. Експертам «Укроборонпрому» вдалося збільшити кількість смертоносних осколків, які вилітають під час вибуху, у 2-2,5 раза.

ЗСУ вже встигли випробувати боєприпаси на полі бою. До них доставили десятки тисяч нових мін українського виробництва. Вони добре зарекомендували себе в бойових умовах. Україна планує нарощувати обсяги виробництва, аби повністю покрити потреби наших військових у цьому типі боєприпасів.

Додамо, «Укроборонпром» налагодив виробництво снарядів одразу кількох калібрів. Відтепер Україна самостійно забезпечує ЗСУ снарядами калібру 122-мм, 152-мм та 120-мм для бойових артсистем.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності