• Головна
  • Україна
  • «Декомунізація» України Путіним та Четверта світова сила: події тижня, які вплинули на хід історії

«Декомунізація» України Путіним та Четверта світова сила: події тижня, які вплинули на хід історії

«Декомунізація» України Путіним та Четверта світова сила: події тижня, які вплинули на хід історії

Кремль на повну увімкнув трек з вищевказаною хворою путінською логікою під загальним наративом: «Україна «само невизначена держава» і якщо вона не буде під Росією стане випаленою землею»

Цього тижня в Україні та світі відбуло чимало подій, які, без сумніву, безповоротно вплинуть на хід історії. LVIV.MEDIA підготувало матеріал, в якому аналізує події тижня, шукає їх передумови та прогнозує наслідки.

«Декомунцізація» України Путіним

Коли 21 лютого 2022 року Путін оголошував війну цивілізації, серед його марень проскочили кілька важливих тез, які дозволяють зрозуміти поведінку агресора. Цілий пасаж був присвячений українській декомунізації – і погрозам створити Україні – «справжню декомунізацію».

Під час обстрілів української критичної інфраструктури кремлівські пропагандисти волали, що зруйнують усе, що було збудоване за СРСР. Тобто, Путін акцентує: «на якій ідеологічній підставі Україна проводить декомунізацію, адже її взагалі не існує» (в розумінні Путіна»). Підрив Каховської ГЕС, погрози Запорізькій АЕС, екологічна катастрофа в окупованому Донбасі і Криму цілком вкладається у цю хвору логіку Путіна.

Таким чином, не опрацювавши національно-політичну ідеологію і вчасно її не прийнявши і не впровадивши (30 років пройшло) ми підіграли агресору, надали йому поле для маніпуляцій та дискредитації нашої державності, чим до речі агресор досі користується. Іншими словами, після підриву Каховської ГЕС, до Москви мали летіти «томагавки», але світ «проковтнув», в тому числі через страх.

Більш того чи не вперше засумнівався у правильності своїх дій, адже Кремль на повну увімкнув трек з вищевказаною хворою путінською логікою під загальним наративом: «Україна «само невизначена держава» і якщо вона не буде під Росією стане випаленою землею».

Навіщо Путіну Україна як «випалена земля»

Крім того, такий розвиток подій, як «випалена земля» цілком задовільнив би Путіна, оскільки це дозволить йому приховати провал спецоперації: «армія знищена внаслідок катастрофи, та й не потрібна ця пустеля».

Реакція ООН на руйнування Каховської ГЕС

В ООН назвали причину руйнування Каховської ГЕС «занадто неясною». Верховна Рада ухвалила звернення до ООН. У прийнятому зверненні повну відповідальність покладено на Росію.

Четверта світова сила - Африканський континент

Голова КНР Сі Цзіньпін привітав ініціативу африканських країн щодо врегулювання військового конфлікту в Україні. Як зазначалося, щоб відновити втрачений баланс сил, США вводять в гру новостворену четверту світову силу – Африканський континент

Візит Трюдо

В Україну приїздить прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, де найбільша за розмірами та найбільш ефективна українська діаспора за кордоном. Візит Трюдо як раз і спрямований на те, щоб запобігати подальшим руйнуванням і зменшити ціну повоєнної відбудови України, а також задля того, щоб продемонструвати Путіну, що світ не погоджується з його логікою.

Алгоритм вступу до НАТО

Україна на вільнюському саміті отримає алгоритм вступу до НАТО, – Міністерство оборони України. В результаті чого баланс сил було відновлено. Доказом цього стало рішення ЄС запровадити кримінальну відповідальність за обхід російських санкцій та узгодити директиву щодо спрощення конфіскації заморожених російських активів, в той час, коли судді Міжнародного суду ООН на тлі вищезазначеного звернення Верховної Ради України до ООН ухвалили додаткове рішення про залучення 32 держав до позову України проти Росії через порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Воєнно-політична обстановка

На додачу до вищевказаної ініціативи прем'єр-міністра Канади, ініціативу також проявив і Президент Франції, який провів розмову з президентом Ірану в ході якої Емманюель Макрон, з одного боку попередив Ібрагіма Раїсі щодо подальшої військової допомоги Росії, а з іншого боку пообіцяв взаємодіяти з Ісламською республікою, та навіть скасувати санкції проти Ірану. Іран допомагає Росії будувати завод з виробництва ударних безпілотників у Татарстані, — AssociatedAssociated Press. Ця комунікація з боку Макрона, є прямим продовженням комунікації США щодо “косовського прокурора” який відсилає пас Туреччині в питанні більш рішуче діяти щодо позначення себе центром Ісламського світу.

Німеччина планує розмову з Путіним

Канцлер Німеччини на з'їзді Німецької протестантської церкви у Нюрнберзі заявив, що планує переговорити з російським диктатором. Зазначена заява йде в розвиток попередніх висновків щодо ірраціональних дій християнського світу, який зазнає суттєвих іміджевих втрат. Ще за недавнім регіональним розподілом повноважень, Німеччина відповідала за комунікацію з Балканами (до моменту повернення Туреччини в цей регіон), а Франція в комунікаційній грі США-Туреччина грала роль тригера (“злий поліцейський” для Туреччини але “добрий” для Росії – така роль Парижа – принаймні була до сьогодні).

Ізраїль готується до війни з Іраном

Ізраїль готується до першої масштабної війни з Іраном. Також, стало відомо, що США вже перекинули до Сирії (на підконтрольні їм території) значне армійське угруповання, включаючи системи HIMARS. Тож розмову Макрона з Раїсі слід розглядати, як таку, що Париж вже не є тригером для Анкари, а є союзником, але й “добрим поліцейським” для Ірану. Яку тепер роль буде грати Берлін, особливо в частині вищевказаної заяви Шольца на з'їзді протестантів.

Виходячи з того, що відбулась пряма комунікація між начальниками генштабів КНР та Росії (Лю Чженьлі – Герасимов) нова роль Берліна стосовно Росії ймовірно відтепер – “злий поліцейський”. Принаймні на це вказують попередні чинники, серед яких рішення Казахстану надати Німеччині мільйони тонн нафти, щоб замінити російську. Тим часом в самому Казахстані на тлі відмови президента Токаєва брати участь в “петербурзькому міжнародному економічному форумі”, розпочався збір підписів за вихід Казахстану зі складу Євразійського союзу та “ОДКБ”. І те що цю позицію Астани підтримує Пекін показує наступна комунікація, коли після вищевказаного привітання Сі Цзіньпіна африканської ініціативи позначити себе в російсько-українській війні, Африка теж відмовилась від кремлівського запрошення приїхати на “петербурзький форум”.

Завдяки новій світовій четвертій силі, яка була створена за рахунок африканських країн баланс політичних сил в Європі відновлено, країни Заходу знову розганяють маховик для придушення російської агресії.

Нагадаємо, у п’ятницю, 9 червня, самопроголошений президент Олександр Лукашенко прибув до Росії. У Сочі в неформальній обстановці він зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності