• Головна
  • Україна
  • Єврокомісія продовжила обмеження на імпорт агропродукції з України: які нові терміни

Єврокомісія продовжила обмеження на імпорт агропродукції з України: які нові терміни

Єврокомісія продовжила обмеження на імпорт агропродукції з України: які нові терміни

Також було створено Спільну координаційну платформу для координації та покращення торговельних потоків між ЄС та Україною

У понеділок, 5 червня, Європейська комісія продовжила обмеження на імпорт української агропродукції до 15 вересня 2023 року.

Про це пише «Суспільне».

Зазначається, що обмеження стосуватимуться імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику з України.

«Ці тимчасові та цілеспрямовані заходи були прийняті у зв'язку з логістичними проблемами, пов'язаними з цими товарами в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині», — йдеться у заяві Єврокомісії.

Водночас було створено Спільну координаційну платформу для координації зусиль Комісії, Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини, а також України для покращення торговельних потоків між ЄС та Україною, включно з транзитом сільськогосподарської продукції по коридорах.

«Виконавчий віцепрезидент Валдіс Домбровскіс очолює цей процес на політичному рівні. Перше стартове засідання цієї координаційної платформи відбулося на технічному рівні 2 червня. Таким чином, вдосконалення «Шляхів солідарності» буде контролюватися цією платформою зі сприяння експорту», — зазначили у Єврокомісії.

Нагадаємо, східна Європа повстала проти зерна з України. Країни, які з початку повномасштабного вторгнення були надійними союзниками України у протистоянні російській агресії, заборонили імпорт українського зерна.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності