• Головна
  • Україна
  • Митрополит Епіфаній освятив ікони, написані на бронеплитах

Митрополит Епіфаній освятив ікони, написані на бронеплитах

Митрополит Епіфаній освятив ікони, написані на бронеплитах

Згодом їх продадуть на аукціонах

В Михайлівському соборі Митрополит Епіфаній освятив новостворені ікони на броні, які згодом представлять на міжнародних аукціонах. Мета -  зібрати кошти на допомогу ЗСУ для закупівлі засобів захисту.

Про це пише ТСН.

Під час освячення митрополит Епіфаній особливо відзначив роботу з палаючим Кремлем, зображеним змієм, якого перемагає Архістратиг Михаїл, яким виступає наше військо на полі бою.

«В цій роботі я зобразив палаючий кремль як країну, яка на нас напала і завдала нам нищівних руйнувань, жертв людських. І символічно, що архистратиг Михаїл перемагає древнього змія. Я відчув користь для пришвидшення нашої перемоги. Всім важко, але я не можу навіть порівняти той труд, який я вкладаю з трудом і нелюдською працею, яку вкладають наші воїни на передовій», - зазначив іконописець Андрій.

Одна робота днями вирушить до Стокгольму, ще дві ікони будуть представлені в США під час молитовних благодійних сніданків.

«Кожна ікона зазнала ушкоджень від куль, але ці кулі не проникли в тіло наших воїнів захистивши їх. Україна неодмінно здобуде перемогу, ми в цьому переконані, адже Бог з нами, правда на нашому боці», - сказав  Митрополит Епіфаній. 

Нагадаємо, львівський художник малює ікони зі святими у військовій формі. Львів’янин Роман Барабах створює ікони на дерев’яних виробах. З початком повномасштабного вторгнення він почав зображувати святих у військовому строю та зі зброєю. Також митець малює ікони для військовослужбовців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності