• Головна
  • Україна
  • Лідери африканських країн планують провести «миротворчі» перемовини з Києвом та Москвою: коли вони відбудуться

Лідери африканських країн планують провести «миротворчі» перемовини з Києвом та Москвою: коли вони відбудуться

Зокрема африканські лідери хочуть обговорити, як вони можуть заплатити Росії за добрива, яких потребує Африка.

Делегація лідерів 6 африканських країн, ймовірно, проведе перемовини з Києвом та Москвою в червні. Свою місію вони називають миротворчою.

Про це повідомляє посередник Жан-Ів Олів'є, який допоміг організувати ці перемовини, пише Цензор.НЕТ із посиланням на  AP News.

Зокрема африканські лідери хочуть обговорити, як вони можуть заплатити Росії за добрива, яких потребує Африка.

Олів'є зазначив, що африканські лідери також обговорять питання спрощення проходження більшої кількості зерна з України в умовах війни й можливість обміну полоненими. Лідери країн планують відвідати обидві країни з місією, яку вони охарактеризували як «миротворчу».

Олів'є також наголосив, що переговори, ймовірно, розпочнуться наступного місяця.

Російський диктатор Володимир Путін і президент України Володимир Зеленський погодилися окремо прийняти делегації президентів Південно-Африканської Республіки, Сенегалу, Єгипту, Республіки Конго, Уганди та Замбії.

Переговори також схвалені Сполученими Штатами, Європейським Союзом, Організацією Об'єднаних Націй, Африканським Союзом і Китаєм.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сьогодні, 22 травня, з робочим візитом вирушив до Марокко. Міністр закордонних справ Королівства Марокко Нассер Буріта зазначив, що позиція його країни щодо «російсько-українського конфлікту» (саме з таким формулюванням) базується «на принципах збереження суверенітету держав і поваги до територіальної цілісності країн-членів ООН та мирного врегулювання суперечок».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності