• Головна
  • Світ
  • Путіна можуть заарештувати у ПАР: російського диктатора відмовляють від візиту в Африку

Путіна можуть заарештувати у ПАР: російського диктатора відмовляють від візиту в Африку

Путіна можуть заарештувати у ПАР: російського диктатора відмовляють від візиту в Африку

Преторія веде переговори з Москвою й пропонує Путіну взяти участь у саміті БРІКС за допомогою відеозв'язку

Влада Південно-Африканська Республіка неформально попередила РФ, що буде змушена заарештувати президента Росії Владіміра Путіна за ордером МКС. Це станеться, якщо російський диктатор прилетить до країни на саміт БРІКС.

Про це пише Sunday Times.

Наразі влада ПАР намагається переконати Кремль відмовитися від ідеї такого візиту. Зокрема, неназвані високопосадовці стверджують, що Преторія веде переговори з Москвою й пропонує Путіну взяти участь у саміті БРІКС за допомогою відеозв'язку.

Водночас якщо Путін прилетить до ПАР, його доведеться заарештувати за рішенням Міжнародного кримінального суду в Гаазі, адже він звинувачується у воєнних злочинах в Україні.

«У нас немає варіанту не заарештовувати Путіна. Якщо він сюди приїде, нам доведеться його заарештувати», - каже представник уряду ПАР.

Так, минулого тижня президент ПАР Сиріл Рамафоса призначив спеціальний урядовий комітет, який має вивчити варіанти дій влади через видачу ордера на арешт Путіна.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі 17 березня видав ордери на арешт президента РФ Владіміра Путіна й уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львової-Бєлової. Відтепер російський диктатор має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконного примусового переміщення українських дітей. Це означає, що за межами Росії Путіна мають заарештувати та передати до суду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності