• Головна
  • Україна
  • Польща хоче відновити роботу всіх своїх консульств в Україні: з яких міст розпочнуть

Польща хоче відновити роботу всіх своїх консульств в Україні: з яких міст розпочнуть

Польща хоче відновити роботу всіх своїх консульств в Україні: з яких міст розпочнуть

Зараз в Україні функціонують польські консульські установи у Києві, Львові та Луцьку

Водночас Польща хоче спробувати відновити діяльність своїх консульств і в інших містах. Адже зараз вони працюють лише у Києві, Львові та Луцьку.

Про це пише ukrayina.pl.

«Залежно від розвитку ситуації ми спробуємо відновити консульську присутність у Вінниці, Харкові та Одесі», — повідомив речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна

За словами речника, за згодою української влади польські консульські установи мають змогу працювати, тобто обслуговувати клієнтів з усієї України. Він додав, що наразі Польща не планує створювати нові консульські установи в Україні, а тільки зосередиться на відновленні роботи.

«Ми зосереджуємося на відновленні польської консульської присутності на всій території України, але цей процес і його темпи тісно пов’язані з розвитком і динамікою безпекової ситуації», — підкреслив речник польського зовнішньополітичного відомства.

Він також додав, що ім'я нового посла Польщі України замість Бартоша Ціхоцького який цього року завершує свою каденцію в Києві, назвуть під час представлення на комісії Сейму Польщі у закордонних справах.

Нагадаємо, 12 травня Сенат Польщі підтримав резолюцію про вступ України до НАТО. Також польські сенатори наголошують, що Вільнюський саміт НАТО має стати важливим етапом до повноправного членства України в Альянсі. Там додали, що до Києва мають бути застосовані ті ж процедури, що й до Швеції та Фінляндії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності