• Головна
  • Світ
  • Сенат Польщі підтримав резолюцію про вступ України до НАТО

Сенат Польщі підтримав резолюцію про вступ України до НАТО

Сенат Польщі підтримав резолюцію про вступ України до НАТО

Під час майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі Україна має отримати «набагато більше, ніж у попередніх заявах про політику відкритих дверей»

Сенат Польщі одноголосно схвалив резолюцію про вступ України до НАТО.

Про це пише Polskie Radio.

«Україна сьогодні має найсильнішу армію на континенті з надзвичайним бойовим досвідом», — йдеться у тексті ухваленої резолюції.

Також польські сенатори наголошують, що Вільнюський саміт НАТО має стати важливим етапом до повноправного членства України в Альянсі. Там додали, що до Києва мають бути застосовані ті ж процедури, що й до Швеції та Фінляндії.

«Після року жахливої ​​війни ми знаємо, що Україна, протистоячи Росії, захищає Європу і є ключовою ланкою, що захищає континент від агресії зі Сходу», — зазначається в резолюції.

Водночас зауважується, що українська армія швидко переозброюється технікою НАТО та використовує оперативне мистецтво та тактику, що розроблялася десятиліттями серед західних союзників.

«Захисникам потрібна реальна підтримка через тіснішу політичну та військову співпрацю з країнами НАТО», — кажуть польські сенатори.

У резолюції зазначено, що під час майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі Україна має отримати «набагато більше, ніж у попередніх заявах про політику відкритих дверей».

Сенат також висловив підтримку вимогам країн, що межують з Росією, щодо міцних гарантій безпеки для України та «показу шляху до її членства разом зі зміцненням політичних зв’язків між НАТО та Києвом».

Нагадаємо, вторгнення Росії в Україну є найбільшим військовим конфліктом у Європі з часів Другої світової війни. Водночас воно підштовхнуло Організацію Північноатлантичного договору знову перетворитися на боєздатний воєнний альянс, яким він був під час холодної війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності