• Головна
  • Україна
  • Швейцарія допоможе Україні повернути понад 110 млн заарештованих доларів Жеваго

Швейцарія допоможе Україні повернути понад 110 млн заарештованих доларів Жеваго

Швейцарія допоможе Україні повернути понад 110 млн заарештованих доларів Жеваго

Жеваго є фігурантом не однієї справи

Україна намагається повернути заарештовані 113 млн доларів на рахунках компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких є екснардеп та акціонер банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» Костянтин Жеваго. У цьому їй допомагає Швейцарія, яка і повідомила про гроші.

Про це повідомляє ДБР 17 травня.

Кошти заарештували на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 26 жовтня 2022 за запитом Державного бюро розслідувань.

Відомо, що Костянтина Жеваго підозрюють у розтраті 113 млн доларів фінансової установи, також підозру отримали топ-менеджери компанії. На майно підозрюваного олігарха вже наклали арешт. Зокрема, арештували акції його підприємств на сотні мільйонів гривень корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також, накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з колишнім депутатом. Серед іншого, це 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир, вертоліт, яхта.

Ще у жовтні 2020 року арештовані активи, вартістю понад 300 млн гривень, були передані до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Це активи у вигляді корпоративних прав, коштів та 26 об’єктів нерухомості — оздоровчих комплексів, готелів, житлових та комерційних приміщень розташованих у центральних частинах Києва, Харкова, Полтави, Кривого Рогу, загальною площею понад 22 тисячі м2.

Нагадаємо, у грудні в Шамбері місцевий суд виніс рішення про екстрадиційний арешт українського олігарха-втікача Костянтина Жеваго. Після арешту Жеваго залишив посаду директора та вийшов з ради директорів Ferrexpo. Згодом, у січні, Жеваго вніс заставу в 1 мільйон євро і вийшов з-під варти, втім він не може залишати материкову Францію.

До того ж Жеваго є одним з фігурантів у справі масштабної корупції у Верховному суді, про яку стало відомо вчора, 16 травня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності