• Головна
  • Україна
  • Суд заарештував активи екснардепа Жеваго на 46 млрд гривень

Суд заарештував активи екснардепа Жеваго на 46 млрд гривень

Суд заарештував активи екснардепа Жеваго на 46 млрд гривень

Суд наклав арешт на частку Жеваго у розмірі 50,3% у трьох гірничо-збагачувальних комбінатах його групи Ferrexpo

Господарський суд Києва заарештував активи власника банку «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго. Йдеться про справу щодо відшкодування збитків банку на 46 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Підставою до цього стали спроби Жеваго приховувати факт володіння майном, коштом якого у майбутньому може бути задоволено позовні вимоги Фонду.

«Водночас керівники, акціонери та бенефіціари неплатоспроможного банку зобов’язані надати Фонду інформацію про все належне їм майно [активи, - ред.] та зобов’язання на вимогу. Жеваго таку вимогу не виконав», – кажуть у Фонді.

Відтак суд наклав арешт на частку Жеваго у розмірі 50,3% у трьох гірничо-збагачувальних комбінатах його групи Ferrexpo:

  • Полтавському;
  • Єристівському;
  • Біланівському.

Зазначається, що ці частки через Ferrexpo опосередковано належать Жеваго. Крім того, суд заборонив іншим пов’язаним з ним компаніям відчужувати вказані активи.

«Зараз позов Фонду до власника банку перебуває у першій інстанції в українській юрисдикції, і вкрай важливо, щоб за час розгляду цієї справи активи були збережені у повному обсязі і згодом могли бути спрямовані на відшкодування збитків, завданих кредиторам банку», – сказав заступник директора-розпорядника Фонду Віктор Новіков.

Нагадаємо, у грудні в Шамбері місцевий суд виніс рішення про екстрадиційний арешт українського олігарха-втікача Костянтина Жеваго. Після арешту Жеваго залишив посаду директора та вийшов з ради директорів Ferrexpo.

Згодом, у січні, Жеваго вніс заставу в 1 мільйон євро і вийшов з-під варти, втім він не може залишати материкову Францію.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності