• Головна
  • Україна
  • Аналітики підрахували, скільки років потрібно українцеві, щоб заробити мільйон євро

Аналітики підрахували, скільки років потрібно українцеві, щоб заробити мільйон євро

Аналітики підрахували, скільки років потрібно українцеві, щоб заробити мільйон євро
Фото: pexels

Найшвидше заробити мільйон міг би працівник у Швейцарії. Автори дослідження підрахували, що в цій країні в середньому через 15 років і 3 місяці можна зібрати на свій рахунок суму, еквівалентну мільйону євро.

Українцеві, щоб накопичити мільйон знадобиться 230 років 9 місяців.

Про це пише ukrayina.pl, посилаючись на  biznes.interia.pl.

Польський сервіс знижок провів дослідження, взявши за основу середній рівень доходу.

Аналітики також підрахували, що середньостатистичному поляку знадобиться 83 роки для того, аби заробити 1 млн євро. При цьому, усі отримані кошти він повинен відкладати.

При цьому, зазначають фахівці, середня тривалість життя в Польщі на кілька років нижча, тож життя не вистачить, аби заробити свій перший мільйон. Однак, ситуація в багатьох інших країнах ще гірша.

Опитування, проведене порталом, ґрунтується на даних про середню «чисту» зарплату за вирахуванням податків і відповідних внесків. Їх зібрав портал Numbeo, де користувачі з усього світу заповнюють опитування щодо зарплат.

Дослідження має ілюстративний характер, оскільки, за замовчуванням, для того, щоб заощадити один мільйон євро, працівник не зможе витратити навіть найменшу частину своєї зарплати, що неможливо. У випадку з Польщею є ще один фактор, який ускладнює таке завдання. Середня тривалість життя у Польщі – менша за вказані 83 роки.  

Згідно зі звітом Євростату, у 2021 році середня тривалість життя громадянина Європейського Союзу становила 80,1 року. У Польщі цей результат був нижчим від середньоєвропейського (75,5 років). З цим показником Польща посіла сьоме місце з кінця в списку держав-членів. Середня тривалість життя була нижчою в у Словаччині, Угорщині та Болгарії, де результати коливалися від 74 до 71 року.  

Згідно з дослідженням Picodi.com, людина, яка заробляє в Польщі «середній рівень доходу» (приблизно 6,4 тис. злотих брутто на місяць, тобто майже 4,7 тис. злотих «на руки»), згаданий мільйон євро заробить за 83 роки та 4 місяці. Це ставить Польщу на 40 місце серед країн, які увійшли до звіту. 

Найшвидше заробити мільйон міг би працівник у Швейцарії. Автори дослідження підрахували, що в цій країні в середньому через 15 років і 3 місяці можна зібрати на свій рахунок суму, еквівалентну мільйону євро.  Друге місце зайняв Сінгапур із середнім показником 18 років і 2 місяці, а Люксембург посів третє із середнім показником 18 років і 6 місяців. Далі – США з показником 21 рік і 3 місяці.  

Якщо дивитися на сусідні з Польщею країни, то найшвидше мільйонером міг би стати працівник у Німеччині – через 30 років і 8 місяців, потім мешканець Чехії – через 57 років і 6 місяців. Трохи попереду Польщі, на 39 місці, опинилася Литва із середнім показником 77 років і 4 місяці. 

Нижче за Польщу в рейтингу опинилися Словаччина – 86 років і 8 місяців; Білорусь – 177 років і 4 місяці та Україна – 230 років і 9 місяців.

Найдовший час, за який середня зарплата дозволяла б заробити мільйон євро, зафіксовано в Пакистані, для якого цей показник становив понад 664 роки. Трохи попереду цієї країни був Єгипет – 646 роки, і Уганда – понад 559 років. 

Нагадаємо, станом на березень на Львівщині було 3,9 тисячі вільних робочих місць і вакантних посад. Мешканцям області пропонують зарплату від 20 до 30 тис. грн. Зокрема, у понад 40 вакансіях роботодавці пропонують зарплату у понад 30 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності