• Головна
  • Світ
  • Прокурили зарплату: трьох держслужбовців оштрафували, бо вони занадто часто курили

Прокурили зарплату: трьох держслужбовців оштрафували, бо вони занадто часто курили

Прокурили зарплату: трьох держслужбовців оштрафували, бо вони занадто часто курили

Їх викликав їхній керівник й попередив, що вони можуть понести наслідки, якщо їх знову спіймають за курінням, але порушників це не налякало

Трьох працівників уряду префектури Осака в Японії оштрафували через куріння на роботі після того, як їх спіймали на перекурах більше, ніж належало. Найбільшим порушником був 61-річний співробітник, який, як виявилося, закурив цигарку 4 512 разів за останні 14,5 років, поки він працював. Це еквівалентно курінню протягом 355 годин 19 хвилин у робочий час.

Про це пише Yahoo News.

За часте куріння чоловіка зобов’язали повернути 1,44 мільйона єн [407 084 грн за курсом на 25 березня, - ред.] його зарплати. Крім того, роботодавець оголосив, що всім трьом працівникам-порушникам шестимісячну зарплату скоротять на 10%.

Порушників викрили у вересні 2022 року, коли відділ кадрів префектури отримав анонімну інформацію про те, що троє співробітників таємно курять. Їх викликав їхній керівник й попередив, що вони можуть понести наслідки, якщо їх знову спіймають за курінням. Однак, не злякавшись попередження, ці троє продовжували постійно курити та брехали про це під час інтерв’ю в грудні 2022 року.

Уряд Осаки стверджує, що куріння в робочий час є порушенням обов’язків державних службовців щодо відданості роботі відповідно до Закону про місцеву державну службу.

Зауважимо, що вже деякий час Японія суворо бореться з курінням, посилюючи правила щодо тютюну й приймаючи численні закони, спрямовані на заборону куріння в громадських місцях. Так, у 2018 році японський парламент прийняв поправку до Закону про зміцнення здоров’я, яка забороняла куріння в приміщенні, «щоб захистити людей, які хочуть уникнути пасивного куріння».

Заборона на куріння в приміщенні є лише першим із запропонованих трьох етапів, спрямованих на суворе регулювання вживання тютюну, при цьому японський уряд каже, що кожен етап буде набагато суворішим.

З моменту його прийняття він уже заборонив куріння в приміщеннях шкіл, лікарень та державних установ.

Нагадаємо, Нова Зеландія першою у світі ухвалила закон, який забороняє куріння для наступного покоління. Відтак, у країні не продаватимуть тютюн людям, які народилися 1 січня 2009 року і пізніше.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності