• Головна
  • Україна
  • Утрьох ґвалтували 14-річну дівчинку та знімали на відео: на Закарпатті підліткам дали умовний термін

Утрьох ґвалтували 14-річну дівчинку та знімали на відео: на Закарпатті підліткам дали умовний термін

Утрьох ґвалтували 14-річну дівчинку та знімали на відео: на Закарпатті підліткам дали умовний термін

Щоб дівчина не опиралася, один з юнаків вдарив її у живіт, потім інший підліток нахилив неповнолітню та стиснув її голову між своїми ногами

На Закарпатті у селі Верхні Ворота троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчинку. Інцидент стався ще влітку 2021 року, однак суд виніс вирок по справі лише зараз.

Деталі справи

Як з’ясувало тоді слідство, у серпні 2021 року дівчина прийшла на запрошення одного з трьох підлітків у підвал. Дівчина давно знала хлопців, тому спокійно пішла з друзями.

Щоб дівчина не опиралася, один з юнаків вдарив її у живіт, потім інший підліток нахилив неповнолітню та стиснув її голову між своїми ногами.

Після того, як зловмисники роздягнули неповнолітню, вони по черзі її зґвалтували, знімаючи все на телефон.

Бабусі дівчинка нічого не сказала, проте жінка помітила, що онука стала похмурою й замкнутою та мала проблеми зі сном. Про зґвалтування бабуся дізналася від поліції. Згодом жінка написала заяву про кримінальне правопорушення.

Сама постраждала пояснила, про подію нікому не розповідала, бо відчувала страх та сором.

Учні школи, де навчалася дівчинка, розповіли, що лише коли відео поширилося, потерпіла почала розказала про те, що сталося.

Про інцидент не знали класні керівники та практична психологиня школи. У суді вони стверджували, що про злочин дізналися, коли до закладу прийшли поліцейські.

Суд призначив покарання ґвалтівникам

Трьох ґвалтівників суд визнав винними та призначив покарання у вигляді 5 років ув’язнення.

Однак, через неповнолітній вік, суд звільнив підлітків від відбування покарання, призначивши натомість іспитовий строк на два роки.

Суд також врахував, що юнаки не були раніше судимими, про них позитивно відгукувалися за місцем проживання та навчання.

Водночас постраждала просила виплатити їй 450 тисяч гривень моральної шкоди. Проте, кожен з обвинувачених відшкодували їй по 20 тисяч гривень. Після цього сторона обвинувачення просила суд стягнути різницю (390 тисяч) на свою користь.

В результаті суд зобов’язав кожного з хлопців виплатити постраждалій по 60 тисяч гривень, а також покрити процесуальні витрати у розмірі понад 25 тисяч для кожного.

Нагадаємо, у Львові суд виніс вирок чоловіку, який зґвалтував, пограбував та жорстоко вбив дівчину у лісопосадці поблизу Львова. Вбивство сталося ще на початку січня 2016 року, однак вирок винесли лише 13 березня 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності