• Головна
  • Україна
  • Коли переведуть годинник на літній час у 2023 році: як пережити цей період легше

Коли переведуть годинник на літній час у 2023 році: як пережити цей період легше

будильник на столі

Востаннє годинник переводили ще у жовтні 2022 року

Кожного року в Україні двічі переводять годинник — на літній та зимовий. Розповідаємо, коли українці переводитимуть годинники на літню час у 2023 році.

Коли переводять годинники на літній час

Згідно із постановою Кабміну, яку затвердили ще 1996 року в Україні, на зимовий час українці переходять в останню неділю жовтня о 4:00 ранку, а на літній час — в останню неділю березня о 03:00 ночі.

Цьогоріч годинник на літній час переводять 26 березня. Вночі в Україні потрібно буде перевести стрілки годинників на 1 годину вперед, тож спатимуть українці на годину менше.

Водночас перехід на зимовий час відбувся в ніч проти 30 жовтня.

Як підготуватися до переведення годинника

Для того, щоб пережити перехід на літній час без стресу, варто почати готуватися завчасно — хоча б за 3-4 дні до переведення годинника.

Важливо лягати спати та прокидатися в один і той самий час щодня. За кілька днів перед переведенням годинників можна почати лягати і вставати раніше спочатку на 15 хвилин, а потім щодня зсувати час ще на 15 хвилин.

Важливо зберігати режим сну. Має бути денний і нічний режими. Порушення режиму сну призводить до хронічних проблем зі сном, які своєю чергою можуть провокувати розвиток деяких хвороб. Готуватися до сну варто за годину. Світло має бути приглушене. Усі гігієнічні процедури та ритуали краще робити в тиші та при тьмяному світлі.

Нагадаємо, більш детально про те, як підготуватися до переходу на літній час, читайте тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності