Хто очолить антикорупційне бюро: НАБУ має трьох кандидатів

Голосування відбувалося у відкритому форматі

Комісія НАБУ відібрала трьох кандидатів на посаду директора.

Про це повідомляє Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади Директора НАБУ в Telegram.

Сьогодні, 4 березня 2023 року, комісія НАБУ визначила трьох кандидатів на зайняття посади Директора Національного антикорупційного бюро України. Голосування відбувалося у відкритому форматі. Враховуючи професійний досвід, знання та особисті якості комісія визначила найкращих кандидатів для подання Кабінету Міністрів України.

Першим із них став Гупяк Сергій. Він працює в управлінні Держбюро розслідувань на Хмельниччині. Раніше був на посаді прокурора Вінницької обласної прокуратури.

Наступним кандидатом на посаду директора НАБУ став Семен Кривонос. Зараз він очолює Державну інспекцію архітектури та містобудування. У 2016 році Семен Кривонос виграв конкурс на посаду директора Одеського територіального управління НАБУ, проте від посади чоловік тоді відмовився.

Третім кандидатом обрали Романа Осипчука. Наразі чоловік очолює Управління внутрішнього контролю НАБУ. Раніше ж він був на посаді старшого оперуповноваженого відділу боротьби зі злочинами у сфері земельних відносин управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС у Київській області.

Загальна кількість учасників була близько 75 осі. Вони складали тестування на знання законодавства, наявність загальних здібностей та навичок, оцінювали їх особистісні компетенції та виконання практичних завдань.

До всіх трьох кандидатів були питання під час оцінки їхньої доброчесності, однак, на думку комісії, вони надали у відповідь необхідні пояснення та документи. Лише стосовно Осипчука залишились питання, відповідями на які задовольнились не всі члени комісії.

Додамо, НАБУ викрило «Центренерго» на махінаціях з газом на 8 млн гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності