• Головна
  • Україна
  • НАБУ викрило «Центренерго» на махінаціях з газом на 8 млн гривень

НАБУ викрило «Центренерго» на махінаціях з газом на 8 млн гривень

НАБУ викрило «Центренерго» на махінаціях з газом на 8 млн гривень

Один із членів правління переховується

НАБУ і САП відкрили кримінальне провадження стосовно чотирьох осіб, яких підозрюють у зловживанні владою і службовому підробленні. Через це ПАТ «Центренерго» незаконно переплатило за природний газ 8,25 млн гривень.

Про це повідомило 3 лютого НАБУ.

«Центренерго» уклало з приватною компанією договір на постачання газу, здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго», вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів.

Оскільки один з ексчленів правління компанії переховується від слідства, про підозру, а також про завершення розслідування йому повідомили заочно.

Довідково:

ПАТ «Центренерго» — єдина в Україні державна енергогенерувальна компанія, до складу якої входять три теплові електростанції: Трипільська ТЕС (м. Українка, Київська обл.), Зміївська ТЕС (смт Комсомольське, Харківська обл.), Вуглегірська ТЕС (м. Світлодарськ, Донецька обл.) та відокремлений підрозділ «Ременерго» (м. Черкаси).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності