• Головна
  • Україна
  • Детективи НАБУ проводять обшуки у начальника Дніпровської ОВА — ЗМІ

Детективи НАБУ проводять обшуки у начальника Дніпровської ОВА — ЗМІ

Детективи НАБУ проводять обшуки у начальника Дніпровської ОВА — ЗМІ

У Дніпропетровській ОВА обшуки поки не коментували

Детективи Національного антикорупційного бюро України у понеділок, 26 грудня, проводять серію обшуків у Дніпрі у фігурантів кримінальної справи, пов’язаної із «Великим будівництвом». Серед них — голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Про це повідомляють «Схеми», посилаючись на три непов’язані між собою джерела у Дніпрі та у правоохоронних органах.

Раніше журналісти «Схем» (Радіо Свобода) і «Української правди» опублікували розслідування про зв’язок між Резніченком і компанією, на яку ДОВА з березня спрямувала вже півтора мільярда бюджетних гривень на відбудову доріг в області, після чого Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтями «зловживання владою або службовим становищем» і «легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом)».

Зазначається, що детективи НАБУ проводять слідчі дії безпосередньо у приміщенні Дніпропетровської ОВА — кабінеті самого Резніченка, а також у департаменті житлово-комунального господарства, який є відповідальним за закупівлі в межах будівництва і реконструкції доріг, та в низці інших департаментів ОВА. Також обшуки провели у підрядників ДОВА — у приміщеннях фірми «Будінвестінжиніринг», на виробничих підприємствах та у пов’язаних осіб компанії.

У Дніпропетровській ОВА обшуки поки не коментували. Водночас у НАБУ та САП також наразі не коментували ці слідчі дії.

Додамо, на початку листопада «Схеми» опублікували розслідування «Супутниця на мільярд», в якому розповіли, що приватна фірма «Будінвест Інжиніринг», яка освоїла вже півтора мільярда гривень на ремонті доріг у Дніпропетровській області, напряму пов’язана з керівником Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком, від якого залежить, кому і в яких обсягах виділяти бюджетні кошти області.

Половина компанії була записана на жінку на ім’я Яна Хланта — професійну спортсменку, яка працює тренером із пауерліфтингу в Дніпрі. Як з’ясували «Схеми», вона — близька особа для Резніченка, вони разом багато подорожували за кордон. Окрім того, Хланта пересувається на автомобілі Резніченка та отримувала зарплату в його фірмі. Інша половина компанії, що освоює мільярди під час активної фази війни, через наближену особу пов’язана з бізнесменами-братами Дубинськими, яких США офіційно оголосили у розшук за підозрою у фінансових махінаціях.

Нагадаємо, СБУ оголосила у розшук колишнього депутата від «Партії регіонів» Дмитра Святаша. Він закликав українців підтримувати повномасштабне вторгнення росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності