• Головна
  • Україна
  • НАБУ оголосило у розшук колишнього очільника Нацбанку Кирила Шевченка

НАБУ оголосило у розшук колишнього очільника Нацбанку Кирила Шевченка

НАБУ оголосило у розшук колишнього очільника Нацбанку Кирила Шевченка

Його підозрюють у причетності до розкрадання понад 200 млн грн

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук трьох посадовців «Укргазбанку», які, за версією слідства, причетні до розкрадання понад 200 млн грн. Серед фігурантів справи — ексочільник Нацбанку Кирило Шевченко.

Про це 24 жовтня повідомляє пресслужба НАБУ у Telegram.

За інформацією відомства, йдеться про ексголову правління «Укргазбанку», одного із заступників «Укргазбанку» та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами держустанови.

«Про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак в спеціальному порядку, бо місцеперебування цих осіб було невідоме. Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук», — йдеться у повідомленні.

У відомстві оприлюднили також фото розшукуваних фігурантів справи, на яких зображений ексочільник НБУ Кирило Шевченко і колишні посадовці «Укргазбанку» — Денис Чернишов і Олена Хмеленко.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро 6 жовтня повідомило про підозру вже колишньому голові Національного банку Кирилу Шевченку. Справа стосується періоду, коли він очолював «Укргазбанк».

Так, протягом 2014-2019 років у рамках схеми незаконно вивели з «Укргазбанку» 206 мільйонів гривень. До схеми були причетні п’ятеро людей.

НАБУ пише, що не знає, де перебуває Шевченко, тому його підозру залишили за місцем роботи, а саме — в Національному банку України. Через такі самі обставини у такому ж порядку повідомили про підозру й одному із заступників «Укргазбанку» та заступнику директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами цієї держустанови.

Слідство встановило, що посадовці «Укргазбанку» у листопаді 2014 році запровадили схему виведення коштів із держбанку. Вони нібито сплачували «посередникам» за залучення грошей великого бізнесу та державних установ. Насправді ж посередництво відбувалося лише на папері: клієнти розміщували кошти в державному «Укргазбанку» на депозити за власною ініціативою. Натомість «Укргазбанк» сплачував псевдопосередникам за послуги, які ті ніколи не надавали та про яких більшість клієнтів банку навіть не знала.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності