• Головна
  • Україна
  • БЕБ арештувало 450 автівок одного з дистриб’юторів тютюнової продукції

БЕБ арештувало 450 автівок одного з дистриб’юторів тютюнової продукції

БЕБ арештувало 450 автівок одного з дистриб’юторів тютюнової продукції

Арешт ініціювали для відшкодування завданих державі збитків у сумі 270 млн грн

Для відшкодування завданих державі збитків на суму 270 млн грн детективи БЕБ ініціювали арешт понад 450 автівок, які використовувало одне з найбільших дистриб’юторів тютюнової продукції.

Про це йдеться на сторінці Бюро економічної безпеки України.

Службові особи компанії у 2020 - 2021 роках документально оформили продаж тютюнових виробів на адресу низки підприємств із ознаками фіктивності на суму 1,17 млрд грн.

«Насправді жодного продажу цим товариствам не було, реалізація відбувалася поза обліком за готівку, в т.ч. через мережу власних магазинів. Така діяльність компанії призвела до фактичного ненадходження до бюджету коштів в розмірі понад 270 млн грн.»,  - йдеться у повідомленні.

Також встановили, що у власності товариства перебуває понад 450 транспортних засобів, які, ймовірно, були придбані внаслідок умисного ухилення від сплати податків та використовувалися для транспортування тютюнових виробів.

З метою запобігання протиправним діям, а в подальшому забезпечення відшкодування завданих державі збитків, автомобілі арештували.

Нагадуємо, в Україні арештували 170 вагонів російських та білоруських товарів на 100 млн грн. Арешт наклали на гуртову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництва. Іноземну продукцію виявили у 170 вагонах, які перебували у Миколаєві на території Морського спеціалізованого порту, який входить до бізнес-структури підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності