• Головна
  • Україна
  • Новий вбивчий флешмоб серед підлітків: обрізають волосся, б’ють та принижують

Новий вбивчий флешмоб серед підлітків: обрізають волосся, б’ють та принижують

Новий вбивчий флешмоб серед підлітків: обрізають волосся, б’ють та принижують

Підлітки збирають великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур

Нещодавно в Україні почали масово поширювати так званий молодіжний рух ПВК «Редан». Він виник й активно діє в Росії. Підлітки влаштовують масові бійки та привселюдно принижують один одного.

LVIV.MEDIA підготувало детальне пояснення, хто входить до угрупування та чим це небезпечно.

ПВК «Редан» — нова молодіжна субкультура, яка нібито виступає проти «офніків»  (сучасна назва гопників та хуліганів), «скінхедів»  та осіб неросійської зовнішності. Абревіатура ПВК розшифровується як Приватна Військова Компанія. Назву «Редан» взято із манги (японського коміксу) Hunter x Hunter. Геней Редан у цій манзі є злочинною організацією. Також вона відома як «Примарна трупа» або «Павук».

Учасники субкультури Редан надихалися японським твором. Угрупування складається з любителів аніме. Звідси їх символ — павук із цифрою 4.

Представники молодіжного руху ПВК «Редан» відрізняються певними зовнішніми рисами: довге волосся, темний масивний одяг та зображення павука із цифрою 4. Також вони називають себе неформалами.

Ймовірно, рух «Редан» створили у вересні 2022 року. У цей час виник основний паблік «ВКонтакте», присвячений субкультурі. Його учасники обмінювалися тематичними мемами, обговорювали одяг та музику. Проте вірусна популярність до них прийшла лише у лютому 2023 року після подій у московських ТЦ. Тоді представники ПВК «Редан» влаштували масові сутички з футбольними фанатами. Тоді поліція затримала декількох підлітків і порушила проти них кримінальні справи.

Однак, їм на противагу постали підлітки, так звані «офніки», які почали привселюдно принижували однолітків, які не відповідають загальноприйнятим нормам зовнішнього вигляду. Вони ображають, знущаються, б’ють, обрізають волосся та привселюдно роздягають їх.

Такий підлітковий флешмоб із Росії встиг масово поширитися і в Україні. Зокрема, у Полтаві, Дніпрі та Івано-Франківську. Підлітки збираються великими групами й в громадських місцях влаштовують бійки між представниками двох субкультур. За інформацією користувачів соцмереж, декілька дітей в Україні вже постраждали через це.

Окрім цього, ПВК «Редан» приписують націоналістичні погляди. Самі учасники заперечують радикальні погляди, й кажуть, що лише захищають свою свободу одягатися так, як вони хочуть, та гуляти там, де хочуть. У соцмережах також є думка, що оригінальні реданівці поза політикою.

Нагадаємо, у Туреччині в готелі побились футболісти команд з України та Росії. Українська сторона стверджує, що гравець закарпатського «Миная» заступився за прибиральницю, якій хамив п’яний росіянин. Однак, за версією російських ЗМІ, представники закарпатського клубу нібито вимагали від росіянина з «Шинніка» співати український гімн, після чого й стався конфлікт. Вже навіть після закінчення сутички, коли «минайці» були в номерах, росіяни продовжили бійку між собою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності