• Головна
  • Україна
  • Ліквідація ворожих керівників УПЦ МП продовжується: черкаського митрополита затримали за приниження вірян

Ліквідація ворожих керівників УПЦ МП продовжується: черкаського митрополита затримали за приниження вірян

Затримання керівника Черкаської єпархії УПЦ МП. Фото: СБУ

Під його керівництвом на сайті єпархії розміщували ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ

СБУ повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ (МП). Його звинувачують у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Про це 20 лютого повідомила Служба безпеки України.

За матеріалами слідства, митрополит Черкаської єпархії УПЦ МП у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян й в офіційних зверненнях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян. Зокрема, він критикував людей залежно від їх расової, національної, регіональної належності та переконань.

Під час обшуків за місцем проживання митрополита та у приміщенні єпархії правоохоронці виявили: комп’ютерну техніку та мобільні телефони, мережеве сховище даних, зовнішній накопичувач і друковані матеріали, які підтверджують злочинні дії.

Окрім цього, вдалося встановити, що під його керівництвом адміністратор сайту єпархії розміщував ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ. У цих публікаціях представники країни-агресора нав’язували ідеї рашизму та популяризували кремлівський режим. Тим самим сприяли загостренню міжрелігійної ворожнечі в області.

Наразі керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про підозру за порушення рівноправності громадян. Також вирішується питання щодо кваліфікації дій інших причетних за заперечення збройної агресії російської федерації проти України. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Нагадаємо, Проти митрополита УПЦ МП Павла відкрили кримінальне провадження. Його перевіряють на предмет розпалювання релігійної ворожнечі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності