• Головна
  • Україна
  • Проти митрополита УПЦ МП Павла відкрили кримінальне провадження

Проти митрополита УПЦ МП Павла відкрили кримінальне провадження

Митрополит Павло

Його перевіряють на предмет розпалювання релігійної ворожнечі

Проти митрополита УПЦ Московського патріархату Павла відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності. Його перевіряють на предмет розпалювання релігійної ворожнечі.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин.

За словами народного депутата, Павло під час різдвяного богослужіння у храмі Агапіта Печерського називав предстоятеля ПЦУ Епіфанія «самосвятом» і «бісом», а почесного патріарха Філарета — «розкольником».

«Сьогодні «владні Іроди» відкидають Христа, вбивають не 14 тис. немовлят, а мільйони людей. Як біс все мудро зробив. Під виглядом обʼєднання вони почали «гоніння» на Церкву. Вони хочуть знищити Олександра Невського. Це групка безбожників, бандитів, які ведуть відкриту війну проти церкви. Головне для них не війна. Головне — знищити святу соборну і апостольську Церкву. Тобто нас з вами відвернути від Христа», — навів слова Павла депутат.

Він також написав заяву до Генпрокуратури з приводу слів митрополита. Офіс генпрокурора розглянув звернення нардепа й повідомив, що розпочав кримінальне провадження. Генпрокуратура визнала, що митрополит вжив щодо ПЦУ та її священнослужителів образливі слова, які мають ознаки правопорушення — Павло зробив висловлювання, які спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті у країні між вірянами УПМ (МП) та ПЦУ шляхом приниження ПЦУ.

Нагадаємо, Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти священнослужителів УПЦ МП. Зокрема, до списку потрапили намісник Києво-Печерської лаври Павло (Лебедь), екснардеп Вадим Новинський та ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП, переважно із тимчасово окупованих РФ територій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності