• Головна
  • Україна
  • Сплатить штраф: ректор Почаївської семінарії УПЦ МП розпалював ворожнечу у соцмережі

Сплатить штраф: ректор Почаївської семінарії УПЦ МП розпалював ворожнечу у соцмережі

Сплатить штраф: ректор Почаївської семінарії УПЦ МП розпалював ворожнечу у соцмережі

Священник визнав себе винним та погодився на обумовлене сторонами покарання

За розпалювання релігійної ворожнечі ректор Почаївської духовної семінарії УПЦ МП Йов Смакоузу повинен сплатити штраф. Суд призначив йому сплатити 8,5 тисяч гривень.

Про це пише Zaxid.net з посиланням на вирок суду.

Підозру у справі священнослужитель отримав у грудні 2022 року. Чоловік з анонімного акаунта поширив на сторінці в Facebook допис, яким зацікавилась Служба безпеки України.

З вироку відомо, що лінгвістична експертиза встановила у ньому ознаки розпалювання релігійної ворожнечі. Зазначається, що Смакоуз співпрацював зі слідством та уклав угоду про винуватість, відтак не отримав суворе покарання.

Священник визнав себе винним та погодився на обумовлене сторонами покарання.

Засідання у цій справі відбулось 4 січня. У вироку Кременецького райсуду йдеться про те, що суддя Наталія Шульгач затвердила угоду і визнала Смакоуза винним у порушенні ч. 1 ст. 161 ККУ (розпалювання релігійної ворожнечі), призначивши йому 8,5 тис. грн штрафу.

Крім того, священник повинен заплатити 9 тисяч гривень за проведені експертизи. Вирок наразі не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.

Довідково:

Йову Смакоузу 58 років, він уродженець Почаєва. Тривалий час він керував парафіями УПЦ МП в Канаді, а в 2018 році його призначили ректором Почаївської духовної семінарії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності