• Головна
  • Україна
  • В Іспанії затримали чоловіка, підозрюваного у надсиланні листів із вибухівкою до посольства України

В Іспанії затримали чоловіка, підозрюваного у надсиланні листів із вибухівкою до посольства України

В Іспанії затримали чоловіка, підозрюваного у надсиланні листів із вибухівкою до посольства України

Серед одержувачів були прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, а також посольства України та США в Мадриді

В Іспанії затримали чоловіка, якого підозрюють у розсиланні листів з піротехнічними матеріалами, в тому числі на адресу посольства України.

Про пише «Європейська правда», посилаючись на видання El Pais.

За інформацією виданням, співробітники поліції заарештували у муніципалітеті Міранда-де-Ебро, провінція Бургос, 74-річного чоловіка як ймовірного автора шести листів з піротехнічними матеріалами, що спричинили антитерористичну тривогу в кінці листопада і на початку грудня.

Серед одержувачів були прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, а також посольства України та США в Мадриді.

За даними ЗМІ, заарештований чоловік, громадянин Іспанії, нібито діяв сам і не пов'язаний з жодною групою. Наразі поліція проводить обшук за його місцем проживання в Бургосі.

Видання La Sexta повідомляє, що заарештований працював чиновником міської ради Віторії, неподалік Міранда-де-Ебро, і проживав один, про його приналежність до певної політичної групи нічого невідомо.

Оскільки поштова служба не має системи відстеження своїх відправлень, поліція вдалася до традиційного методу. Вони зібрали зображення з камер поштових відділень, з яких були відіслані пакунки.

Далі визначили місцезнаходження пакунків на записах і за допомогою цієї інформації (дати і часу, коли це сталося) спробували реконструювати маршрут, який привів їх до Кастилії і Леона (Вальядолід і Бургос).

Конверти були найбільш характерним елементом відправлень, оскільки це були незвичайні конверти.

Це були конверти розміром 20х15, але з дуже особливим вирізом. Поліції вдалося знайти компанію, яка розповсюджувала ці конверти через Інтернет. Поліція перевірила по черзі всіх покупців у різних провінціях Іспанії і знайшла покупця у Бургосі.

Зосередившись на цій особі, поліція встановила, що він також придбав в Інтернеті марки ювілейного видання та інші матеріали, присутні в пакунках з бомбами (очевидно, підшипники).

Всі ці свідчення і докази привели поліцію до висновку, що затриманий зараз чоловік несе відповідальність за відправлення листів.

Нагадаємо, у грудні повідомляли, що, за даними поліції, шість пакунків із вибуховими речовинами були відправлені з міста Вальядолід на півночі країни. Це приблизно за 130 км від Бургосу.

Більшість пакунків були знешкоджені, водночас співробітник посольства України отримав легкі поранення, коли перевіряв вміст посилки.

Після цього українські посольства у 12 країнах, зокрема й Іспанії, отримали листи з погрозами, що Міністерство закордонних справ назвало «добре спланованою кампанією терору».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності