• Головна
  • Світ
  • Ще два посольства України отримали небезпечні пакунки

Ще два посольства України отримали небезпечні пакунки

Йдеться про представництва України у Румунії та Данії

Посольства України в Румунії та Данії також отримали небезпечні пакунки.

Про це 6 грудня заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

«Маємо нові випадки надсилання до наших посольств небезпечних пакунків: сьогодні додалися наші посольства в Румунії та посольство України в Данії. Всіх, хто продовжує надсилати ці пакунки, тероризувати наші посольства, прошу розслабитися і не витрачати свій час та гроші на поштові марки. Нічого ви цим не досягнете», — сказав він.

Додамо, напередодні іспанська поліція вилучила на поштовому відділені три конверти із, ймовірно, очима тварин. Криваві листи були адресовані Посольству України в Мадриді, Генеральному консульству в Барселоні та Консульству в Малазі.

Нагадаємо, перед цим у шести країнах українські дипломатичні установи отримали закривавлені посилки. Вони надійшли до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств у Неаполі та Кракові, а також консульства в Брно. Всередині пакетів, серед іншого, були очі тварин.

Також прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, Міноборони Іспанії, іспанська авіабаза та компанія, що виробляє зброю, зокрема й для України, отримали конверти з вибухівкою.

Це сталося після теракту в Іспанії, коли біля Посольства України в Мадриді пролунав вибух. За даними іспанської поліції, тоді співробітник посольства отримав легкі поранення та був госпіталізований.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності