• Головна
  • Світ
  • Листи з вибухівкою в Іспанії: підозрілу пошту отримали Міноборони, авіабаза, збройна компанія та прем'єр-міністр країни

Листи з вибухівкою в Іспанії: підозрілу пошту отримали Міноборони, авіабаза, збройна компанія та прем'єр-міністр країни

Листи з вибухівкою в Іспанії: підозрілу пошту отримали Міноборони, авіабаза, збройна компанія та прем'єр-міністр країни

Напередодні біля Посольства України в Мадриді пролунав вибух

Після вибуху в посольстві України в Мадриді конверти з вибухівкою отримали прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, міноборони Іспанії, іспанська авіабаза та компанія, що виробляє зброю, зокрема й для України.

Про це повідомляє Reuters та El Mondo.

Відтак, міністерство оборони Іспанії повідомило у четвер, 1 грудня, що іспанські сили безпеки знайшли ймовірний вибуховий пристрій, захований у конверті, який надіслали на базу ВПС країни, розташовану в Торрехон-де-Ардос поблизу Мадрида.

Після сканування конверта рентгенівськими променями офіцери служби безпеки ВПС визначили, що в ньому міститься «механізм». У четвер вранці поліція все ще аналізувала посилку, яка була адресована Супутниковому центру бази.

Крім того, в Іспанії конверт з вибуховим пристроєм також отримала місцева компанія Instalaza, що виробляє зброю, яка постачається, зокрема, в Україну. Поліція підтвердила, що компанія в Сарагосі на північному сході Іспанії отримала пакет за кілька годин після того, як стався інцидент в українському посольстві в Мадриді.

Представниця уряду в Сарагосі Роза Серрано заявила в інтерв’ю телеканалу SER, що обидва конверти, схоже, мали одного відправника, оскільки на зворотному боці обох була написана однакова адреса електронної пошти. Серрано сказала, що пакунки нібито надійшли з України, і це насторожило збройову компанію, яка викликала поліцію.

За її словами, конверт, надісланий до Сарагоси, мав розміри 10х15 см. Рентгенівський знімок показав заряд вибухової речовини з дротовою лінією, готовою до активації, коли конверт буде відкрито. Правоохоронці прибули на місце та провели контрольовану детонацію.

Водночас 1 грудня підозрілий лист надійшов до міністерства оборони Іспанії. Вибухівка в конверті мала активуватися, коли отримувач натягує волосінь. Однак цей лист відправили з Іспанії.

Між тим, конверт із вибухівкою надійшов також на ім'я прем'єр-міністра Іспанії. Це стало 24 листопада. Департамент безпеки виявив підозріле поштове відправлення під час перевірки та фільтрації кореспонденції. Лист, який надіслали звичайною поштою, знешкодили. У ньому виявили речовину, подібну до тої, яку використовують у феєрверках.

Наразі поліція Іспанії перевіряє можливий зв’язок між інцидентами.

Нагадаємо, 30 листопада біля Посольства України в Мадриді пролунав вибух. За попередньою інформацією, співробітник посольства відкрив конверт, у якому знаходився невеликий вибуховий пристрій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності