• Головна
  • Україна
  • На окупованих територіях росіяни створюють 28 нових в’язниць: з них дві виправні колонії та колонію-поселення

На окупованих територіях росіяни створюють 28 нових в’язниць: з них дві виправні колонії та колонію-поселення

На окупованих територіях росіяни створюють 28 нових в’язниць: з них дві виправні колонії та колонію-поселення

Найбільше — у Донецькій області

Росіяни перетворюють окуповані території України на концтабір. Зокрема, стало відомо про «наказ» створити 28 в’язниць на захоплених територіях.

Про це заявив міський голова Мелітополя Івана Федорова.

«Один з кремлівських тиранів видав наказ про створення 28 в’язниць на окупованих територіях України», — розповів Федоров.

Зокрема, 13 з них у Донецькій області, 8 — у Луганській, 4 — у Херсонській і 3 — у Запорізькій. З них дві виправні колонії і колонія-поселення.

«Окупанти перетворили сотні тисяч мирних людей на заручників, проте тепер тисячі з них зроблять справжніми в’язнями», — пише міський голова.

За словами Федорова, за 11 місяців окупації росіяни забрали в полон сотні цивільних.

«У Мелітополі “на підвалі” опинилось понад 700 людей. Десятки з них ув’язнені вже 10-11 місяців і про їхню долю нічого невідомо», — каже Федоров.

Він також зазначає, що більше місяця тому росіяни закрили виїзд з окупації в сторону України, а для переміщення між окупованими населеними пунктами змусили жителів зробити спецперепустки.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков розповів про ще одне порушення, яке Росія вчиняє щодо дітей під час війни. Зокрема, росіяни намагаються використовувати українських дітей для неусвідомленого надання інформації про розташування стратегічно важливих об’єктів через мобільну гру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності