• Головна
  • Україна
  • Маскуються під лікарів: в Одесі військові роблять рейди з вручення повісток на «швидкій» (відео)

Маскуються під лікарів: в Одесі військові роблять рейди з вручення повісток на «швидкій» (відео)

Маскуються під лікарів: в Одесі військові роблять рейди з вручення повісток на «швидкій» (відео)
Фото: LVIV.MEDIA

У «швидкій» сиділи військові, до яких приводили чоловіків

В Одесі військові використовують автомобіль «швидкої» для маскування під час рейдів із роздавання повісток чоловікам.

Відео із камер спостереження опублікували у соцмережах.

Зокрема, на відео видно, як військовослужбовці заводять у «швидку» чоловіка. Водночас в автомобілі вже сидить військовий, а інший сідає на переднє сидіння у «швидкій».

Нагадаємо, в Україні триває загальна мобілізація, у рамках якої громадян призовного віку можуть призвати на військову службу. Для цього військовозобов'язаному вручають заповнену повістку.

Водночас законодавчих вимог щодо конкретного місця вручення повісток немає. Взагалі не заборонено вручати повістки у будь-якому людному місці після встановлення особи. Крім того, вручати повістки можуть співробітники військкомату (тобто, зараз територіального центру комплектування), представники органів місцевого самоврядування та органів внутрішніх справ. Роблять це після того, як встановлять особу та перевірять її паспорт.

Крім того, за новими правилами військового обліку військовозобов'язаних, призовників та резервістів, закордонні дипвідомства тепер мають інформувати українців за кордоном про початок нового призову і сприяти поверненню додому військовозобов'язаних та резервістів, якщо в Україні проводять мобілізацію або у воєнний час. Детальніше про те, чи все так однозначно у процедурі сприяння поверненню додому військовозобов’язаних, можна дізнатись тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності