• Головна
  • Україна
  • Прем'єр-міністр Японії може відвідати Україну: ЗМІ називають мету приїзду

Прем'єр-міністр Японії може відвідати Україну: ЗМІ називають мету приїзду

Прем'єр-міністр Японії може відвідати Україну: ЗМІ називають мету приїзду

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда розглядає можливість відвідати Київ у лютому

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда розглядає можливість відвідати Київ у лютому та провести переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє газета Yomiuri з посиланням на джерела в японському уряді.

Як голова Групи семи (G7), Японія хоче показати, що має намір продовжувати надавати підтримку Україні, а також має на меті оприлюднити заяву із засудженням агресії Росії, повідомляє Yomiuri.

Заступник головного секретаря кабінету міністрів Сейдзі Кіхара сказав, що Японія як голова G7 цього року повинна розглянути цю ідею.

 «Але на даному етапі нічого не вирішено», - сказав він, відповідаючи на запитання про можливість візиту Кішіди до Києва.

Раніше цього місяця японський лідер сказав президенту Зеленському під час телефонної розмови, що зважить запрошення відвідати Київ залежно від «різних обставин».

Додамо, що 13 січня  «Голос Америки» повідомляв, що прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда зустрівся у Білому домі з президентом США Джо Байденом. За результатами зустрічі із президентом США, лідери видали спільну заяву, у якій, зокрема, наголосили на важливості глобальної коаліції з протидії російський агресії і притягнення Москви до відповідальності: «Об’єднані через Атлантичний і Тихий океани, ми разом рішуче протистояли несправедливій і жорстокій війні Росії проти України, і ми продовжуватимемо запроваджувати санкції проти Росії та надаватимемо непохитну підтримку Україні». Американський президент окремо подякував японському прем'єру за рішучу позицію із засудженням російської війни із перших днів повномасштабного вторгнення.

Японія перебрала головування в «Групі семи», цього року, а також два роки входитиме до Ради Безпеки ООН.

 Нагадаємо, у листопаді прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда провів телефонну розмову з новим прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком. Політики домовилися посилити підтримку України та зберегти санкції проти Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності