• Головна
  • Новини
  • Японія заборонить приїзд путіна на похорон експрем'єра Абе

Японія заборонить приїзд путіна на похорон експрем'єра Абе

Японія заборонить приїзд путіна на похорон експрем'єра Абе

Російський лідер перебуває під персональними санкціями Токіо, які, зокрема, обмежують його в'їзд до країни

Японія планує заборонити президенту росії приїжджати на державний похорон колишнього прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе, який відбудеться 27 вересня.

Про це повідомило видання Sankei із посиланням на урядовців.

Російський лідер перебуває під персональними санкціями Токіо, які, зокрема, обмежують його в'їзд до країни. Однак дипломатичні відносини з Москвою не розірвані. При цьому послаблювати обмеження заради в'їзду путіна Японія не планує, навіть якщо російський диктатор виявить бажання бути присутнім на похороні.

Офіційний представник міністерства закордонних справ країни заявив, що не очікує візиту президента росії. Приватний похорон Абе відбувся 12 липня. Громадянська церемонія очікується 27 вересня у Токіо, на арені "Будокан" та у парку Кітаномару.

На експрем'єра Японії було скоєно замах 8 липня під час передвиборчого мітингу. 41-річний злочинець вистрілив у нього із саморобного дробовика. Абе помер у лікарні.

Нагадаємо, Україна отримала додаткових 500 мільйонів доларів у межах кредитної угоди, підписаної Міністром фінансів України Сергієм Марченко та Президентом Японського агентства міжнародного співробітництва “Джайка” (JICA) Др. Акіхіко Танакаю.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності